Societat

Destrossen 35 creus del cementiri de Castellserà

L'Ajuntament veu poc probable que l'acte vandàlic tingui motivacions econòmiques o religioses

L'alcalde descarta que sigui una bretolada de la canalla o de veïns del poble

L'Ajuntament de la població de Castellserà (Urgell) ha denunciat aquest dijous que uns vàndals han danyat aquesta setmana unes creus de les tombes del seu cementiri municipal, que han aparegut trencades o tombades.

L'alcalde de la població, Marcel Pujol, ha explicat que els fets haurien passat entre diumenge a la matinada a dilluns. Va ser aquest últim dia quan alguns veïns que havien anat al cementeri van alertar el consistori.

Els vàndals han trencat o tombat entre 35 i 40 creus de pedra, marbre o fins i tot ciment sense motiu aparent, ja que les tombes danyades no tenien elements de valor econòmic com coure o ferro.

L'alcalde, Marcel Pujol, ha explicat que d'entrada no descarten cap hipòtesi sobre la responsabilitat i les motivacions d'aquest acte. Creu que ho haurien fet dos o tres persones, de nit i sense fer servir cap estri contundent com un mall o una vara de ferro, ja que les creus que estan trencades s'han fet malbé per la caiguda al tombar-les.

L'alcalde desconeix a hores d'ara si hi podria haver alguna motivació religiosa al darrera de l'acció, tot i que no ho creu probable.

Això sí, estan convençuts que no és obra de canalla, ja que algunes de les creus afectades són molt pesades, ni de veïns del poble.

És el primer cop que passa una succés així al cementiri de Castellserà. Els danys es concentren a la part vella del mateix, ja que la zona on hi ha els nínxols no ha patit cap dany. Tampoc ha estat objecte de desperfectes la part on hi ha els panteons. Segons l'alcalde, els danys podrien oscil·lar entre els 2.000 i els 4.000 euros.

L'Ajuntament també està mirant de recopilar informació de tots els afectats ja que hi ha creus antigues, de principis de segle XX, on no hi figuraven les dades dels difunts.

Des que es va tenir coneixement dels fets, el cementiri d'aquest petit municipi de poc més de 1.000 habitants de l'Urgell és un anar i venir de veïns que s'hi desplacen per comprovar que cap de les tombes dels seus familiars difunts hagi estat objecte dels desperfectes. A l'Ajuntament també s'estan rebent moltes trucades de persones de fora que tenen algun familiar enterrat al cementiri i volen saber com està la seva tomba.

Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per mirar d'esclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia