Societat

Terrassa vol revitalitzar la zona de l'antiga fàbrica AEG

L'Ajuntament cedeix un espai a l'associació de circ Tub d'Assaig 7.70

Adequarà una part de la nau d'alt valor arquitectònic

Treballa per arribar a acords amb entitats de diversos àmbits

Amb el doble objectiu de revitalitzar la zona de l'antiga fàbrica AEG i d'apostar pel circ a Terrassa, l'Ajuntament ha firmat un conveni per cedir temporalment una part d'una de les naus més emblemàtiques de l'antic complex fabril a l'Associació Sociocultural de Circ Tub d'Assaig 7.70. Es preveu que a partir de l'any que ve l'entitat disposi de prop de 1.700 metres quadrats –dels 3.600 de superfície total– perquè hi desenvolupi les activitats. Primer, el consistori es compromet a encarregar-se l'adequació de la nau i haurà de ser la mateixa associació la que s'encarregui d'equipar-ne l'espai. Segons el director de Serveis d'Urbanisme, Antoni Serra, s'està redactant el projecte en què es preveu l'adequació bàsica de l'espai que Tub d'Assaig ocuparà després de gairebé 14 anys buida i que, per tant, s'ha anat deteriorant. Hi han previst fer una inversió de 230.000 euros. Serra destaca que es tracta d'un immoble “d'alt valor arquitectònic i constructiu” que s'ha de conservar, ja que és una mostra de la Terrassa industrial de meitat del segle passat. Concretament, l'edifici de titularitat municipal és el que es troba entre els carrer Motors i Josep Tapioles del barri d'Egara.

Com ja va anunciar l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la presentació del conveni, la intenció del consistori és obrir l'espai a la ciutat i revitalitzar-ne la zona. S'està parlant amb diverses entitats i empreses de diversos àmbits com el formatiu, el social i el cultural per continuar donant contingut a la nau. El projecte del consistori va més enllà de la nau que l'associació de circ Tub d'Assaig 7.70 ocuparà i es treballa per anar implantant altres usos a la resta de l'espai, a més de millorar-ne tot l'entorn.

LA XIFRA

230.000
euros
és la inversió que l'Ajuntament de Terrassa preveu fer per la part de la nau cedida.

LA FRASE

És una nau d'un alt valor arquitectònic i constructiu que s'ha de conservar
f
Antoni Serra
director serveis d'urbanisme de l'ajuntament de Terrassa

Nou impuls al circ a la ciutat

L'Ajuntament de Terrassa, l'associació local de circ Tub d'Assaig 7.70 i el Centre Cultural Terrassa s'uneixen per estendre el circ a tota la ciutat. Han signat un conveni de col·laboració anual en què s'especifica quin és el paper actual de cadascun dels tres agents i s'aposta per treballar conjuntament perquè Terrassa sigui un municipi de referència en l'àmbit del circ. Per tant i, segons s'especifica en el mateix conveni, l'objectiu és “possibilitar i facilitar el creixement del circ a la ciutat, mitjançant el progressiu increment de la seva presència en els actes de ciutat com la festa major, la Fira Modernista i el Festival de Jazz. L'acord es renovarà anualment. L'Associació Tub d'Assaig 7.70 es convertirà un referent en les accions que duguin a terme a la ciutat i es tindrà com a funció organitzar i vertebrar les accions que es facin en sentit global perquè no hi hagi duplicacions i, per tant, es puguin optimitzar recursos. El Centre Cultural Terrassa ja ha fet una aposta clara pel circ en la seva programació, ja que des de l'any 2013 presenta una oferta estable de circ de sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida