Societat

Vint-i-tres joves rehabilitaran dos habitatges del Pla d'Urgell

Vint-i-tres joves d'entre 15 i 17 anys d'arreu de Catalunya participaran en un camp de treball que consisteix a rehabilitar dos habitatges de dues famílies socialment vulnerables que no tenen prou recursos per fer les reparacions. En aquestes cases, una a Bellvís i l'altra a Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), s'han de fer tasques per millorar-les, com, per exemple, pintar i netejar les estances.

Aquests joves participen en el tercer camp de treball d'estiu que té aquestes característiques en el marc del programa Coopera, que organitzen conjuntament a la comarca la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Mollerussa i els serveis socials del Consell Comarcal.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Consell Comarcal del Pla de l'Urgell, Josep Maria Huguet, i la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu, van rebre ahir els joves.

Solsona, segons unes declaracions que recull l'Agència Catalana de Notícies (ACN), va subratllar que això demostra que els joves volen dedicar part de les seves vacances “no només a passar-ho bé, sinó també a buscar un rerefons social”. A més, va afegir-hi que això “demostra que són gent compromesa”i “fora dels clixés” que es té de la gent d'aquesta edat.

L'Arnau, un jove de Barcelona que participa en aquest camp, va destacar que això és una oportunitat “molt gran” per a joves que, com ell, volen ajudar “gent que realment ho necessita en aquests moments”. Tot i que l'Arnau l'any passat ja va ser en un altre camp de treball, aquest és el primer que fa de caràcter social i considera que és una forma de poder “empatitzar amb les famílies”.

Per la seva part, la Maria, que també participa al camp de treball i és de Barcelona, va explicar que va escollir aquest programa perquè s'hi sentia molt identificada.

Els nois es dividiran en tres grups, dos dels quals s'encarregaran de fer les tasques als domicilis, mentre que el tercer s'ocuparà de tot el tema de la intendència.

Les tasques que faran els joves tindran lloc al matí, i a la tarda els adolescents tindran temps lliure i podran anar a les piscines de Mollerussa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona