Educació

Rigau busca convèncer el nou ministre de frenar la llei Wert

La consellera veu prioritari aturar les revàlides i l'obligació de Catalunya de pagar l'escolarització en castellà

Les comunitats anti-Lomqe faran pinya en la reunió d'avui amb Méndez de Vigo

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el successor de José Ignacio Wert al capdavant del ministeri d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, es veuran les cares aquesta tarda a Madrid, juntament amb els consellers del ram de tot l'Estat, en la Conferència Sectorial d'Educació. Rigau pretén aprofitar la primera trobada oficial del nou ministre amb els consellers per demanar-li que freni el desenvolupament de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe).

“Volem aprofitar l'oferta de diàleg que va fer el ministre per frenar el desenvolupament de la Lomqe, especialment en dos punts: les revàlides i el decret que desenvolupa l'article 38 [que preveu que la Generalitat pagui 6.000 euros als pares que vulguin escolaritzar en castellà els seus fills en un centre privat perquè no troben oferta en el sistema públic]”, va explicar ahir la consellera a aquest diari.

Rigau té el suport de les altres onze comunitats autònomes que no estan governades pel PP, que representen prop del 75% de la població de l'Estat, i, de fet, ja ha mantingut converses amb els seus homòlegs per preparar la reunió d'avui.

Els territoris contraris a la Lomqe faran front comú per mirar, com a mínim, d'alentir el desplegament de la llei, que s'està aplicant amb una celeritat inèdita per a una reforma d'aquesta envergadura. El principal objectiu és aturar les revàlides, les proves de quart d'ESO i de segon de batxillerat que obliguen tots els alumnes de l'Estat a estudiar unes mateixes matèries per graduar-se i que està previst que es posin en marxa el curs 2016/2017, tot i que no tindran efectes acadèmics fins al curs següent.

Rigau vol demanar també que es faci una “reflexió” sobre la formació professional bàsica (FPB), una modalitat que a Catalunya no s'està aplicant i que, segons la consellera, “no està anant bé” als territoris on s'aplica. La titular d'Ensenyament insistirà, a més, en el rebuig a la divisió de l'ESO en dos itineraris prevista a la Lomqe, que farà que hi hagi dos títols diferents.

El nou ministre d'Educació s'ha mostrat més dialogant que el seu antecessor, si més no en les formes, però el 21 de juliol passat va advertir que la llei Wert s'ha de complir i que el calendari de desplegament en forma part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia