Societat

Arenys de Mar, contrari al turisme de borratxera detectat en una platja

L'Ajuntament lamenta que la Generalitat no els comuniqués l'autorització d'unes festes amb turistes que s'han celebrat aquestes setmanes

L'Ajuntament d'Arenys de Mar presentarà en els pròxims dies una queixa formal a Ports de la Generalitat per haver autoritzat l'organització de festes amb turistes italians procedents de Lloret, basades en música a un alt volum i consumició de begudes alcohòliques. El consistori va detectar que cada dilluns i dimecres diversos autocars procedents de Lloret feien desembarcar a Arenys desenes de turistes italians, que ocupaven una part de la platja de la Picòrdia amb grans carpes inflables i una forta megafonia. Una activitat repetitiva que no consta al pla d'usos de les platges d'Arenys de l'any 2015, en el qual han de quedar previstes totes les activitats programades durant la temporada d'estiu a les platges de la vila.

Davant d'aquest fet, es va alertar de la celebració de les festes a Ports de la Generalitat –autoritat competent a la platja de la Picòrdia–, que va informar llavors de l'autorització de l'activitat. Des de l'Ajuntament d'Arenys de Mar es va lamentar que no es comuniqués prèviament aquesta activitat, ja que es considera molesta per als veïns i perjudicial per a la imatge de la vila, que s'ha basat sempre en un model de turisme familiar i de qualitat.

És per això que el govern municipal farà arribar el seu malestar a Ports de la Generalitat, alhora que demanarà que no es tornin a autoritzar activitats d'aquesta tipologia a la vila.

“No ens agrada el turisme de borratxera i en aquest cas l'hem aturat abans que vagi a més”, va explicar el primer tinent d'alcalde, Xavier Masgrau (JxA), tot i que va matisar que “en general s'han comportat prou bé i han atès els requeriments”. El regidor va confirmar que a cada festa la mitjana era d'unes 150 persones. Masgrau va mostrar el seu malestar pel fet que l'Ajuntament no hagués estat informat de la programació d'aquestes festes, però també va assegurar que “Ports de la Generalitat ha demanat disculpes i la relació amb l'Ajuntament ha millorat molt”.

LA XIFRA

150
persones
a bord de dos autocars desembarcaven a la platja de la Picòrdia per fer aquesta activitat

LA FRASE

No ens agrada el turisme de borratxera i en aquest cas l'hem aturat abans que vagi a més
Xavier Masgrau
primer tinent d'alcalde de l'ajuntament d'arenys de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia