Societat

Inquietud entre els veïns del Barri Vell per ‘Joc de Trons'

Es pregunten com afectarà la restricció a les zones de rodatge, que ja es poden tancar des del proper dilluns

L'Ajuntament n'informarà els veïns uns dies abans en funció de les necessitats

Els veïns del Barri Vell de Girona es van assabentar tot just ahir al matí oficialment de les zones d'accés restringit a les set localitzacions previstes pel rodatge de la sèrie Joc de Trons, que ja comportarà limitacions d'accessibilitat a partir de dilluns vinent, quan començaran els preparatius. Els veïns tenen, ara per ara, dubtes de com es resoldran temes com l'accessibilitat i la mobilitat a les zones que es faran servir com a plató. Joan Manuel Ribera, responsable de Mobilitat de l'Associació de Veïns del Barri Vell-Centre, explica que es posaran en contacte amb responsables municipals per aclarir-los alguns dels dubtes que els han generat les limitacions al perímetre afectat. En aquest sentit, Ribera es pregunta, per exemple, si amb el pàrquing que s'habilitarà a la plaça Josep Ferrater Mora, a davant de la Facultat de Lletres, n'hi haurà prou per absorbir els vehicles dels veïns que el necessitin. “Un tema també que ens preocupa és com afectarà aquells veïns amb mobilitat reduïda o per càrrega i descàrrega de menjar”, destaca Ribera, que també qüestiona: “com es reconeixerà un veí d'un vianant?”, acostumats a passejar a peu pel Barri Vell, “perquè entenc que els veïns han de poder accedir a les seves cases o pisos”.

A l'Associació de Veïns i Comerciants de Sant Fèlix pensen, segons explica Narcís Batlle, que el rodatge no els afectarà especialment pel que fa referència a la circulació i que, en tot cas, aquest representarà un problema de mobilitat per als veïns i vianants que, segons diu, “no ha d'afectar comerços ni establiments com ara bars i restaurants”, molts dels quals se'n poden veure afavorits econòmicament, ja sigui per l'equip del rodatge com pels curiosos o seguidors de la sèrie. Batlle espera que, com en altres ocasions, l'Ajuntament ja els n'informarà puntualment.

Gestió de la informació

Aquest és el compromís del regidor de mobilitat de Girona, Joan Alcalà. Ahir va dir que aniran informant amb antelació els establiments i particulars que s'hi puguin veure afectats a mesura que la productora vagi confirmant la planificació d'espais i hores de rodatge. Alcalà, assegura que s'està treballant per reduir les molèsties. Aclareix que la informació que han facilitat fins ara sobre les zones de rodatge és per tal de delimitar els espais i els dies durant els quals el barri es pot veure afectat. Tanmateix, hi afegeix, es preveu que les afectacions siguin puntuals en funció de l'espai concret on es rodi en cada moment. En aquest sentit, el regidor assegura que quan s'informi als veïns i comerciants de cada sector sobre les afectacions se'ls donarà alternatives.

LES FRASES

Ens preocupa com afectarà, per exemple, aquells veïns amb mobilitat reduïda
Joan Manuel Ribera
responsable de mobilitat de l'associació de veïns del barri vell - Centre
Comunicarem amb antelació les restriccions i les alternatives, per reduir les molèsties
Joan Alcalà
regidor de mobilitat

Cerimònia de beatificació a la catedral

La logística per al rodatge, que inclou com a escenari important la plaça de la Catedral, ha tingut en compte la cerimònia de beatificació de tres germanes màrtirs de les religioses de Sant Josep, que hi tindrà lloc el proper 5 de setembre, de les 9 a les 11 del matí. Miquel Calsina, responsable de Comunicació del Bisbat, ha explicat que s'ha coordinat amb l'Ajuntament i la policia municipal el dispositiu per rebre els milers de feligresos, així com l'accessibilitat a la zona. Els actes començaran el dia 4, amb l'acollida oficial dels peregrins al Palau de Congressos.

L'oposició, amatent a les molèsties

Tots els grups municipals a l'oposició a Girona reiteren que els sembla bo que HBO rodi a la ciutat. Diuen, però, que estaran alerta de les afectacions que tinguin per als veïns. Maria Mercè Roca (ERC-MES), admet que la distorsió és inevitable, però espera que sigui petita, i avisa que després de l'experiència en faran balanç. La CUP critica el retard amb què arriba la informació de les afectacions, i que estiguin condicionades a decisions d'HBO. Reclamen informació “permanent i diària.” Sílvia Paneque (PSC) agraeix als tècnics la feina feta, i pensa que cal un debat a fons sobre el Barri Vell, i les activitats que hi ha. Jean Castel (C's) reclama garanties per al bon funcionament del barri com a tal, més enllà d'aquestes activitats extraordinàries. Concepció Veray (PP) troba a faltar una planificació de la feina que es farà, per poder informar amb temps els veïns del barri i de tota la ciutat en general.

L'aparcament

de la plaça Josep Ferrater


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla