Societat

Olot balla al ritme de les comparses

El temps assolellat va acompanyar un dels actes més celebrats de les Festes del Tura

Alguns balladors feia 16 anys que s'hi havien apuntat

Després d'un parell de dies de patir per la inestabilitat meteorològica, ahir el sol va fer els honors a l'acte més tradicional de les Festes del Tura i va ajudar –si és que calia– a omplir la plaça Major de gom a gom de petits i grans. Els nans, els gegants i els cavallets, acompanyat pel cap de lligamosques, van ballar a ritme de les comparses interpretades per la Cobla la Principal d'Olot, mentre el públic seguia, entusiasmat, els balladors. El programa del ball es va seguir fil per randa, incloent-hi els aplaudiments dels assistents quan la parella de gegants estaven a tocar l'un de l'altre i dels “ai” preceptius quan els cavallets s'encreuaven. Alguns dels balladors que ahir es van estrenar feia setze anys que estaven apuntats a la llista de la Faràndula Olotina, que ja acumula prop de 700 persones en espera, en aquest cas, pacient.

Les Festes del Tura van continuar a la tarda amb diverses activitats, entre les quals van destacar, per la concurrència de públic, el festival de patinatge artístic al pavelló d'esports –on els assistents van poder veure les patinadores reconegudes internacionalment– i la cercavila de faràndula infantil que va tenir lloc a l'hospici. La recuperació del ball pla d'Olot, que es va deixar d'organitzar el 1978, també va generar força expectació. Al ball, recuperat l'Esbart Olot i el grup Ofolk, en el seu format original, van participar-hi balladors de l'esbart i desenes de voluntaris. Al vespre, la cita va ser a les escales de l'església de Sant Esteve, on els Xerrics d'Olot van fer un pilar caminant. I unes hores més tard va tenir lloc, al passeig de la Muralla, el concurs de paelles i el pertinent sopar. A mitja nit, el protagonisme se'l va endur el grup basc Belako. La gresca va continuar fins ben entrada la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia