Societat

Incertesa a les agències per la paralització de l'Imserso

L'anulació de l'adjudicació a l'empresa que ha gestionat el programa durant més de 20 anys fa que els pensionistes no puguin encara reservar plaça

El ministeri diu que sí hi haurà programa

“Imserso 2015-2016. Reservi la seva plaça aquí.” A l'aparador de la sucursal de Viatges Halcón del carrer de Pau Claris de Barcelona ja fa dies que un gran punt vermell publicitari anuncia els viatges de l'Imserso d'aquesta temporada. Com a moltes altres agències de viatges de dins i fora de Catalunya. Però quan els pensionistes hi entren a preguntar, es troben amb un no com a resposta. “Hem posat el cartell perquè ho fem cada any, però encara no es pot reservar.” I fins quan? “No ho sabem. Fins que se solucionin alguns problemes que hi ha hagut aquest any.” Quan algú truca a l'Imserso, a Madrid, per sortir de dubtes tampoc obté una resposta clarificadora. “No, no... Sí que n'hi haurà. Simplement s'està retardant. Ha d'esperar que li arribi la carta, però no pateixi. Només estem esperant que se solucioni el problema amb l'empresa adjudicatària.”

El retard en la posada en marxa del programa de l'Imserso després que l'11 de setembre passat el Tribunal Central de Recursos Contractuals anul·lés l'adjudicació dels viatges a Mundosenior, l'empresa participada per Viatges Halcón i Viatges Barceló, que fa més de vint anys que s'encarrega de la gestió, ha creat una situació d'incertesa i desorientació entre els usuaris i les pròpies agències de viatges.

Cada any les places s'oferien a partir de mitjans de setembre, però el litigi per l'adjudicació provocat per la impugnació del procés presentada per Mundiplan, una empresa de la qual formen part Iberia, Alsa, Gowaii i IAG7, que va optar també al concurs juntament amb l'empresa Logitravel, ha provocat l'aturada del programa.

Per anular la primera adjudicació, el tribunal va qualificar de “no acceptable” la “discrecionalitat” aplicada en la valoració de les propostes.

Gestió compartida

Per intentar oferir una solució al conflicte, la setmana passada la taula de contractació dels viatges per a gent gran de l'Imserso va proposar repartir la gestió dels dos pròxims anys entre Mundosenior i Mundiplan. La proposta era que Mundosenior gestionés el turisme de costes peninsular i també el turisme interior i que Mundiplan assumís el turisme de Canàries i les Balears. Les dues empreses han tingut temps ja de presentar la documentació sol·licitada per tal que l'adjudicació fos efectiva, així com de recórrer aquesta decisió de la mesa de contractació. De moment, però, encara no s'ha produït una nova adjudicació oficial que permeti desbloquejar la situació i donar llum verd a les agències per començar a fer les reserves.

Mentre es retarda la posada en marxa del programa, algunes agències han aprofitat la situació per llençar productes alternatius donant a entendre, fins i tot, que la continuïtat del programa Imserso està en perill. Aquest extrem, però, ha estat desmentit amb contundència des del mateix Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que ha garantit que el programa de viatges per a la gent gran es tirarà endavant, tot i que no ha fixat cap data.

Alonso diu que hi haurà més places

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, va anunciar ahir que aquesta temporada viatjaran 100.000 pensionistes més amb l'Imserso i que, a més, ho faran amb “tota normalitat” perquè es complirà el programa.

El ministre va respondre ahir al Congrés a una pregunta del diputat socialista Miguel Ángel Heredia, que li va preguntar justament si pensava resoldre els problemes generats pel retard en l'adjudicació del Programa de Vacances per a la Gent Gran. El ministre va manifestar que “es procedirà ja a una nova adjudicació i amb la bona voluntat de tots esperem que no es produeixin retards significatius”.

Alonso va garantir que aquest any s'oferiran 1.100.000 places, la qual cosa suposa més de deu milions de pernoctacions, i que això generarà una riquesa de 435 milions i 100.000 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES