Societat

Societat

Desitjos que ensenyen

Un mestre garrotxí recull somnis de nens en un viatge arreu del planeta

També treballa a distància amb dues escoles d'Olot

  • Homs, a la dreta i amb jaqueta blava, amb companys de viatge i nens al Nepal. A.H.
  • VÍDEO: www.youtube.com/watch?v=4lssxHhADcI

En Cheich és un senegalès de 10 anys el desig del qual es poder continuar a l'escola; l'Alek, un cambodjà de 9 que vol ser taxista com el seu pare; l'Enjoy, una tailandesa de 4 que voldria jugar amb la sorra de la platja; en Kaman, un kenyà de 9 anys que vol una pilota de part de bo i no pas la de draps d'ara; l'Alí, de 7 anys i de Togo, tenir pares; la Fatoumata Keita, de 6 anys i de Mali, tenir una pinta per fer de perruquera; Belem Boukary, de 10 anys i de Burkina Faso, voldria veure la vegetació de la selva; Gonza, de 8 anys i de Tanzània, vol que hi hagi més llibres a l'escola, i a Gomane Worokia, de 10 anys i també de Burkina Faso, li agradaria veure el lloc on viuen els blancs. Aquests són alguns dels desitjos que el mestre i veí de la Vall de Bianya Adrià Homs recull des de fa dos anys en la volta al món que està duent a terme. Amb les respostes, està elaborant una fitxa amb el nom, edat, país i localitat, juntament amb una foto de cada nen o nena. Tot es pot consultar al web http:// www.lavoltaalaterra.cat/?p=555 . Aquests desitjos de nens de tot el món, per exemple, ja formen part d'un treball pedagògic que estan duent a terme els alumnes de l'escola Joan Maragall de Santa Pau. Adrià Homs explica que, a més, participa amb un parell d'escoles de la Garrotxa en unes sessions de geografia i ètica a través de les vivències que ell explica al mateix web i fins i tot en videoconferències. L'últim treball que han fet, per exemple, està relacionat amb la política. Els alumnes van treballar la figura de l'expresident de l'Uruguai Pepe Mújica elaborant una sèrie de preguntes dirigides que Homs li va adreçar en persona. El resultat també es pot veure a https:// www.youtube.com/watch?v=4lssxHhADcI .

Adrià Homs fa gairebé dos anys que viatja pel món i, a part dels dos projectes pedagògics anteriors, fa d'ambaixador de la farina de blat de moro, el farro, típic del seu municipi i, als fòrums on pot, fa d'altaveu del procés sobiranista català. La va sortir des de la Vall de Bianya caminant i fent autoestop va arribar fins a Benín (Àfrica Occidental). Després es va desplaçar cap a Ruanda, Kenya, Tanzània i cap a alguns països asiàtics com ara l'Índia, el Nepal, Tailàndia i Cambodja. El seu nou repte és iniciar un viatge solidari a cavall des de la Patagònia, on és ara, fins a l'Equador, uns 8.000 quilòmetres, que vol recórrer en un any. Col·laborarà amb l'ONG Proide . Amb el seu viatge, Homs vol aportar el seu gra de sorra per aconseguir recursos d'empreses que se solidaritzin amb el projecte i destinar els fons íntegrament a les seus de l'ONG a Perú, Guatemala, Togo i Madagascar. Homs, doncs, fa pedagogia sobre el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia