Societat

La UdG obre un nou curs amb 15.000 estudiants i una oferta de 56 graus

Entre les novetats destaca els grau de desenvolupament i disseny de videojocs

S'enforteix el professorat jove amb deu places noves de lector

La Universitat de Girona (UdG) obrirà oficialment avui al matí, en un acte solemne, el nou curs acadèmic (2015/2016) amb 15.000 estudiants matriculats. En aquest curs s'ofereixen 56 graus, amb 13.800 estudiants (el 2014 van ser 13.600), que s'imparteixen en els seus nou centres propis i set d'adscrits.

A més, i en el marc de les novetats, destaca la contundent aposta del rectorat per garantir el relleu generacional, havent ja generat deu places de lector i convertint en agregats interins aquells que havien finalitzat els cinc anys de contracte.

Aquests són dades rellevants per a un curs que es reforça amb l'oferta de tres noves propostes de grau: disseny i desenvolupament de videojocs; la doble titulació d'economia i filosofia, i fisioteràpia en anglès, si bé a Barcelona. Una oferta acadèmica que es complementa, a més, amb la de postgrau, amb 44 màsters i 13 programes de doctorat (5 dels quals interuniversitaris), que amb el període de matrícula encara obert, té 1.426 estudiants matriculats (l'any 2014 es va tancar amb 1.500).

Regeneració docent

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha destacat que
en el marc de l'acció de
govern s'ha treballat per tal d'alliberar unes partides perquè en aquelles àrees amb contractes petits es pogués disposar de professors “contractats a
un preu raonable”. Aquesta mesura iniciada el curs passat, i que disposa
de partida per aquest any i el vinent, ha permès treure deu places de lector i,
a la vegada, poder promocionar a agregats interins aquells professors que ja havien finalitzat els cinc anys de contracte, el que els comporta un increment de salari: “En el marc de l'autonomia universitària hem fet una cosa que és fonamental: assegurar la carrera professional del professorat jove i garantir el relleu professional”, i va afegir: “Volem assegurar que la gent bona no ens marxi.”
Sergi Bonet enfila de ple l'equador del seu mandat, del qual es mostra raonablement satisfet: “Pel que fa referència al meu programa, el contracte amb la comunitat universitària, puc dir que estem a prop del 60% del seu compliment.”

LA FRASE

Ens hem proposat garantir el relleu generacional i que, a la vegada, la gent bona no ens marxi
Sergi Bonet
rector de la udg

Coneixement i reconeixements

Una universitat oberta i sensible que interactua amb la societat. Amb aquest argument el curs passat, i com a proposta del rector, es van fer uns debats acadèmics sobre el dret a decidir amb conferenciants de renom. Aquesta edició es continua amb la globalització i l'economia, el programa del qual ja s'està tancant i es presentarà properament. Aquest és, pel rector, un deure i una obligació, d'una universitat en el sentit de generar coneixement i transmetre'l. Segurament per això la lliçó inaugural de l'acte d'avui tractarà sobre Recerca i producció de coneixement. Responsabilitat i reptes de la universitat en el segle XXI, i anirà a càrrec del doctor Xavier Antich, professor d'estètica de la UdG i president de la Fundació Antoni Tàpies. Durant l'acte es lliuraran medalles al personal jubilat, es concediran els premis extraordinaris de doctorat, i intervindran representants dels tres col·lectius universitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia