Educació

Educació

El curs que fa cinquanta

L'institut de Llavaneres commemora el mig segle d'història amb un extens programa d'activitats durant tot el curs

Antics alumnes i professors col·laboraran en la representació de l'obra de teatre ‘El florido pensil'

L'institut de Llavaneres ha començat enguany un curs especial, el que fa cinquanta, mig segle d'història que se celebrarà al llarg del curs amb un extens programa d'activitats. Nascut de la pressió d'un grup de pares que volien que els seus fills poguessin fer el batxillerat al poble, el 1965 l'Ajuntament va situar el centre als baixos de l'edifici consistorial. L'actual cap d'estudis, Carmel Comeron, explica que aleshores només s'hi cursava el batxillerat elemental, als professors no se'ls exigia titulació oficial i els alumnes s'havien d'examinar a l'institut de Mataró, l'actual Alexandre Satorras. “Per Llavaneres, va ser una fita important disposar d'un centre de secundària fins i tot abans que municipis propers i més grans, com ara Arenys de Mar”, reconeix el cap d'estudis. No va ser fins l'any 1976 quan es va inaugurar un edifici al passeig de Joaquim Matas, vuit anys després de posar-hi la primera pedra, i tres anys més tard van aconseguir que s'homologués. Sota la direcció de Mercè Colomer el centre va començar a créixer i a guanyar cert prestigi al territori. “La línia pedagògica era clara i molt moderna per l'època”, admet Comeron.

Més endavant l'Ajuntament va traspassar la gestió al Departament d'Ensenyament de la Generalitat, i uns anys després va recuperar l'antic COU, que el 1989 es va perdre. Malgrat que des de força temps abans se sabia que l'institut havia quedat petit per poder assumir tot l'alumnat de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i enmig de barracons i d'espais annexes més o menys provisionals, no va ser fins al 2000 que van encarregar l'elaboració d'un projecte per a la construcció d'un equipament nou i fins al 2005, que es va inaugurar l'actual institut de Llavaneres, on antigament hi havia les cavallerisses de la masia de Can Caralt. D'aquells tretze professors que hi havia en plantilla a final dels anys vuitanta i del centenar d'alumnes, ara s'ha passat a un equip de cinquanta professors i uns 600 alumnes.

Cinquanta anys d'història donen per molt i, per celebrar-ho com cal, també s'ha creat una associació d'exalumnes, Alumni, que ja ha començat a fer els primers passos i participarà activament de les noces d'or. A més, tots els estudiants, a través de la classe de tutoria, coneixeran la història del centre a través d'un audiovisual que ha muntat l'exprofessor Joan Peitx per fer balanç de la feina feta però també per donar a conèixer l'esforç de tota una comunitat educativa per mantenir uns estudis fins aquest moment. Tot i que l'acte institucional que va donar el tret de sortida a la celebració va tenir lloc el 2 de setembre, les activitats s'allargaran fins al juny i s'hi preveuen fer xerrades, exposicions fotogràfiques, del material didàctic i fins i tot de treballs antics, concerts de música i festes especials, com la que s'organitzarà per a final de curs i que anirà a càrrec d'aquesta nova associació d'exalumnes de l'institut de Llavaneres. Una de les activitats més especials, però, és la que també prepara una exprofessora, Lurdes Saavedra, que dirigirà l'obra de teatre El florido pensil, amb la Companyia Inestable d'El Casal de Llavaneres i la col·laboració de l'Associació d'exalumnes i dels antics i actuals professors. La representació es podrà veure el 28 i 29 de novembre a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres.

28 i 29
de novembre
és quan es representarà l'obra de teatre ‘El florido pensil' a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres, dins el marc de la festa major de Sant Andreu i dels actes del 50è aniversari de l'institut de Llavaneres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot