Societat

Educació

L'IES de Bescanó mira cap a Europa

Iniciativa

L'Institut La Miquela és un dels centres de l'Estat que més projectes europeus ha aconseguit

Aquest curs se'n tiren endavant dos

L'Institut La Miquela de Bescanó és un dels centres capdavanters de l'Estat a assolir finançament europeu per als seus projectes educatius, dels quals n'ha aconseguit sis, cosa que representa un ingrés addicional de 130.000 euros per al centre. Un element destacat és la mobilitat dels alumnes a través de les estades amb els centres europeus amb els quals es col·labora. Això permet treballar activament l'aposta per aprofundir en l'anglès.

Aquest curs, i segons explica el director del centre, Joaquim Cullel, se'n desplegaran dos: l'Erasmus+ Protegir el medi ambient és una oportunitat i no una càrrega!) i el Time Banking 2.0, que coordinen els professors Judit Serrats i Josep Bofill, respectivament.

Judit Serrats explica que Protegir el medi ambient és una oportunitat i no una càrrega!, és un projecte multilateral, amb una dotació de 25.000 euros per dur a terme les activitats de mobilitat, en què participen, a més de l'institut de Bescanó, centres de Lituània, Finlàndia, Turquia i Alemanya, que n'és el coordinador principal. Serrats explica que en el projecte, que durarà dos anys i mig, es faran cinc activitats de mobilitat, una per a cada país del projecte, i s'estudiaran i analitzaran diverses problemàtiques mediambientals relacionades amb l'aigua. En l'altre projecte, Time Banking 2.0, un projecte dotat amb 31.000 euros, segons Josep Bofill, es treballa l'exclusió social i la reducció de l'abandonament escolar. El projecte se centra en l'aprenentatge col·laboratiu, el voluntariat i les noves tecnologies de la informació. Un projecte inspirat en les plataformes del Banc del Temps i que té com a motor principal les noves associacions de voluntariat, i sempre tenint molt presents les noves tecnologies de la informació. Un treball d'equip que, a més, ha estat recompensat amb diversos guardons, com ara el que els ha concedit el Ministeri d'Educació amb el Segell Europeu de les Llengües, pel projecte Comenius Let's Create.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia