Societat

El Black Friday omple els carrers i supera totes les expectatives de venda

El petit comerç s'afegeix a la iniciativa i fa que la jornada sigui molt celebrada i plena d'activitats

Amb aquesta diada es dóna per iniciada la campanya de Nadal

Allau de compradors ahir durant tot el dia, especialment a la tarda, a les botigues del país, tant les grans cadenes i establiments internacionals com el petit comerç, que, amb l'esquer del Black Friday, van donar per inaugurada la temporada de Nadal. Els compradors es van bolcar, sobretot, en els productes que són més cars i que també estaven rebaixats, electrodomèstics i material electrònic i informàtic. Els descomptes, en molts casos, van arribar al 50%.

Aquesta moda de fer descomptes l'últim divendres de novembre, importada dels Estats Units i que a casa nostra se celebra tan sols des de l'any passat, ha triomfat i molt. Els carrers de Barcelona bullien ahir de gent en una jornada que donava el tret de sortida a una campanya que es preveu que sigui molt bona, ja que, a més a més, ja ha començat el fred i, pel que fa a la moda, la gent necessita roba d'abric. El petit comerç, respectuós sempre amb els períodes de rebaixes i crític amb les constants promocions de les grans cadenes, s'ha bolcat ara en el Black Friday. La previsió és augmentar les vendes un 30%.

La majoria dels establiments van fer promocions uns dies abans del dia assenyalat i en faran fins diumenge, dia de botigues obertes. “Estem contents, la gent està responent; moltes botigues s'hi han apuntat i s'estan fent moltes activitats. Hem superat les previsions”, va dir Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya. Aquesta entitat, una de les de Catalunya Comerç, ha impulsat la consolidació d'aquest dia.

I dilluns... Cyber Monday per internet

Dilluns els descomptes es faran en les compres per internet, en una jornada anomenada Cyber Monday. Renfe.com treu a la venda 1,5 milions de bitllets. Air Europa i grans cadenes hoteleres (Melià, Barceló, NH...) s'han afegit a la iniciativa amb descomptes del 25%. Els teatres també s'han sumat a les rebaixes.

Algunes entitats alerten sobre el consumisme

L'associació de consumidors Adicae recomana no caure
en el seguidisme consumista ni en les estratègies de màrqueting de les grans superfícies comercials. Així, va alertar del Black Friday i va dir que algunes botigues poden encarir els preus els dies previs i després “rebaixar-los”
de manera fraudulenta.

‘Flashmob' dels comerciants de Barcelona

Els comerciants de Barcelona van fer ahir a les portes del mercat dels Encants una flashmob per donar les gràcies a tots els participants en aquesta reeixida jornada de descomptes. El conseller d'Empresa, Felip Puig, va dir ahir que no creu que el Black Friday i el Cyber Monday “perjudiquin”
el model comercial català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona