Societat

El Gran Recapte igualarà o superarà els 4,6 milions de quilos de l'any passat

Els quatre Banc sdels Aliments de Catalunya ja han iniciat les tasques de classificació i preveuen iniciar la distribució aquest mateix dilluns

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen, amb dades provisionals recollides fins a les 19h d'aquest dissabte,, que la setena edició del Gran Recapte assolirà “una xifra similar o superior” a la que es va arribar a l'edició de l'any passat, amb més de 4,6 milions de quilos d'aliments recollits. Segons informen en un comunicat, fins a les 19h de la tarda ja s'havien superat els quatre milions de quilos d'aliments bàsics.

Aquest primer balanç recull dades de Girona, Tarragona, Lleida, dels delegats comarcals de Barcelona, dels aliments rebuts al magatzem de Barcelona i part dels que encara hi ha als establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. A més, cal tenir en compte que aquest balanç s'ha fet dues o tres hores abans del tancament de molts dels establiments col·laboradors i que aquest diumenge, jornada festiva amb comerços oberts, continuarà la recollida en alguns punts.

Des d'aquest mateix dissabte i fins el 18 de desembre es duen a terme, gràcies als voluntaris, les tasques de classificació de tots els aliments recaptats. Així, alguns d'aquests aliments ja es podran començar a repartir a les entitats col·laboradores dels Bancs d'Aliments a partir d'aquest mateix dilluns, 30 de novembre.

La classificació dels aliments provinents de la ciutat de Barcelona i de les rodalies es fa a la nau cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona