Societat

Un projecte d'estudi dels mustèlids amenaçats rep el premi Gavarres 2015

Els seus autors, Salvador Salvador, Eloi Cruset i Quim Pou han estat els guardonats

Les ADF també van ser premiades amb el premi Cirera d'Arboç

Els premis Les Gavarres 2015 es van lliurar ahir a l'Espai del Peix de Palamós, seguint el sistema d'alternança entre els municipis del Baix Empordà i del Gironès. Aquest és el quinzè any que el Consorci de les Gavarres organitza aquests premis, que tenen el suport de la delegació territorial del govern a Girona, del Departament de Territori i Sostenibilitat, del Departament de Cultura, de la Diputació de Girona, del Consell Comarcal del Gironès i de l'Obra Social La Caixa.

L'acte es va iniciar amb la presentació dels resultats de la recerca premiada l'any 2013, titulada El poblament de ratpenats de les Gavarres, a càrrec del mateix autor, Xavier Puig. A continuació es va fer entrega del XXV Premi Joan Xirgo, que consisteix en una dotació en metàl·lic de 5.000euros i l'edició i difusió del treball final en el format que es consideri més adequat. El projecte de recerca guanyador va ser Els mustèlids amenaçats de les Gavarres. El turó, la llúdriga i la mostela a les valls i cursos fluvials del massís, de Salvador Salvador, Eloi Cruset i Quim Pou.

Aquest any, el XIX Premi Cirera d'Arboç ha reconegut la tasca realitzada per la Federació ADF Les Gavarres. La Federació, creada l'any 2007, agrupa 13 ADF, les quals es van unir per optimitzar els recursos i millorar la coordinació entre les ADF i l'administració. El resultat de la feina feta en aquests anys és molt positiu i el guardó vol ser un reconeixement a tota aquesta tasca. Les seves principals vies d'actuació han estat la planificació i l'execució d'actuacions en prevenció d'incendis a nivell territorial; la coordinació dels dispositius de vigilància en períodes d'alt risc, la conscienciació social, la formació dels seus voluntaris, el suport a l'extinció i la col·laboració amb aquelles activitats públiques: aplecs, marxes, etcètera, que es duen a terme en entorns forestals. A més a més, el guardó vol ser un agraïment als voluntaris que integren les ADF, els quals es mobilitzen de manera altruista pel lligam cultural i emocional que mantenen amb les Gavarres.

Aquest any el premi Assumpta Fabré Dachs s'ha declarat desert i, per tant, no hi ha hagut entrega del guardó. La cloenda de l'acte dels premis Les Gavarres 2015 ha anat a càrrec de Maria Assumpció Rodríguez, directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Girona.

LA XIFRA

5.000
euros en metàl·lic i l'edició i difusió del treball final és la dotació del 25è Premi Joan Xirgo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona