Societat

Joan Pellicer serà el primer fill predilecte de Bellreguard

Pellicer està considerat el naturalista més rellevant del País Valencià des de Cavanilles

El plenari de l'Ajuntament de Bellreguard va aprovar per unanimitat iniciar l'expedient de nomenament de Joan Pellicer com a Fill Predilecte. L'etnòleg i botànic seria el primer en rebre el reconeixement després que el plenari del mes de novembre aprovara el reglament d'honors i distincions. L'expedient estarà resolt abans de març per a procedir, aleshores, a l'acte de nomenament.

Joan Pellicer (Bellreguard, 1947-2007) està considerat el naturalista valencià més rellevant des de Cavanilles. Metge de formació, és reconegut com a etnòleg i botànic per la trilogia “Meravelles de Diània”, “De la Mariola a la Mar”, “Herbari breu de la Safor”; i obres com el “Costumari botànic”; “Bellreguard, verd esguard”; o “Flora pintoresca del País Valencià”.

A banda dels llibres, Pellicer va col·laborar en nombrosos programes divulgatius de GandiaTV i Canal 9, a més de pronunciar conferències i cursos arreu del País Valencià. Col·laborador del CEIC Alfons del Vell, Pellicer va rebre nombrosos premis i reconeixements per la seua tasca com a investigador i divulgador com ara el Bernat Capó.

El reglament d'honors i distincions contempla els títols de “Fill Predilecte i “Fill Adoptiu”, el diploma de reconeixement, i les declaracions com a “Ciutadà Honorari” o “Visitant Il·lustre”, distincions de caràcter honorífic que no generen cap tipus de dret econòmic o administratiu.

Per a la seua concessió, també a títol pòstum, el plenari municipal tindrà en compte la generositat, l'altruisme i una sèrie de valors com la tolerància, la llibertat o el amor a la terra, a més del sentit benèfic o protector de les persones o entitats proposades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia