Societat

Colau preveu iniciar les obres de connexió del tramvia per la Diagonal el 2017

L'alcaldessa de Barcelona assegura que els estudis previs sobre la connexió del TramBesòs i el Trambaix estan molt avançat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que preveu iniciar les obres per a la connexió dels dos tramvies per la Diagonal el 2017, a la sessió plenària del Pacte per la Mobilitat que ha presidit aquest dijous per primera vegada.

Ada Colau ha assegurat que els estudis previs sobre la connexió del TramBesòs i el Trambaix estan molt avançats i que es preveu la seva finalització a final de febrer, cosa que “permetrà iniciar durant aquest any la redacció del projecte constructiu i, si no hi ha cap obstacle, iniciar les obres al llarg de 2017”.

“Estarem preparats des de l'Ajuntament per fer-ho”, ha afegit l'alcaldessa que ha puntualitzat que “cal treballar amb la resta d'administracions competents” en el tema i ha demanat col·laboració i treball conjunt als membres del pacte per fer realitat el projecte.

El Pacte per a la Mobilitat és un espai de participació i de diàleg creat el 1998 per l'Ajuntament de Barcelona per comptar amb un fòrum participatiu format per l'administració local i un ampli ventall d'associacions i entitats de la ciutat per construir un model de mobilitat basat en el consens.

La sessió plenària del Pacte per la Mobilitat que ha tingut lloc avui al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha reunit un total de 66 entitats vinculades a la mobilitat.

En aquest marc, l'alcaldessa de Barcelona també ha fet públic el model de mobilitat que el seu govern vol implantar a la ciutat i que es basa en el Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 (PMU), que té entre d'altres objectius una reducció del trànsit privat del 21%.

En el context del compromís de Barcelona amb el clima i amb la lluita contra la contaminació, l'alcaldessa ha defensat una estratègia de mobilitat que se centri a donar prioritat als desplaçaments no motoritzats, especialment als vianants i als ciclistes, i al transport públic.

“Necessitem més pedals i menys motors”, ha afirmat Ada Colau, que ha assegurat que, per això, el govern municipal està centrat en una millora progressiva de tots els mitjans alternatius al cotxe i subratlla la necessitat de començar a prendre mesures per guanyar el carrer per al vianant, creant una xarxa verda de carrers segurs que permetin passejar per tota la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona