Salut

Mobilització per evitar que el Trueta perdi el laboratori

Nou-cents treballadors de l'hospital han signat en contra del trasllat d'aquest servei a l'hospital de Salt

El personal del laboratori clínic regional de l'hospital Josep Trueta de Girona ha iniciat una campanya en contra del trasllat d'aquestes instal·lacions a l'hospital Santa Caterina de Salt. La secció sindical de tècnics superiors sanitaris (Fesitess-Catalunya) del Trueta va posar en marxa, fa un mes i mig, una campanya de recollida de signatures per defensar el manteniment del servei a l'hospital de referència de la regió sanitària de Girona i fins ara han recollit 900 signatures de diversos professionals del centre (la plantilla és de 1.400). A més, i segons va explicar la portaveu d'aquests treballadors, Rebeca Soliguer, el col·lectiu manté contactes amb el grup municipal de la CUP, que molt probablement presentarà una moció en aquest sentit en el ple ordinari del dia 8.

En una carta enviada a aquest diari, aquesta secció sindical expressa el seu “total desacord amb la decisió d'externalitzar el laboratori ICS” a l'hospital Santa Caterina de Salt, gestionat per l'IAS. Segons s'argumenta, aquest trasllat significa “desproveir l'hospital de referència de la demarcació d'un servei de laboratori clínic fet a mida de les seves necessitats assistencials requerides i desitjables”. I hi afegeixen que en altres llocs de Catalunya on hi ha hagut algun tipus de fusió de laboratoris –com el que està previst que passi amb els del Trueta i el Santa Caterina en el marc del projecte CIMS–, les instal·lacions resultants s'han integrat dins de l'estructura hospitalària de referència del territori “com és lògic, ja que els clínics de l'hospital necessiten un assessorament i un contacte directes amb els professionals del laboratori per portar a bon terme les seves decisions i actes mèdics”. “A Girona no serà així?”, es pregunten.

Aquesta mobilització coincideix amb la finalització, el desembre de l'any passat, de les obres d'habilitació dels espais per al nou laboratori al Santa Caterina, que està previst que entri en funcionament el mes de maig.

En resposta a la carta, fonts del Trueta van manifestar ahir que el nou laboratori suposarà un pas qualitatiu molt important per al dia a dia del servei. “En els darrers anys l'activitat d'aquest servei s'ha anat incrementant notablement i, en canvi, l'espai físic que ocupen els professionals i la maquinària s'ha anat quedant petit”, van exposar.

Les mateixes fonts van destacar que “en cap cas l'ICS perdrà el laboratori, sinó que simplement es trasllada l'activitat a un altre espai i els professionals mantindran la seva condició de personal estatutari de l'ICS”.

LA XIFRA

2,5
milions
d'euros és el cost que tindrà la posada en marxa del nou laboratori clínic regional a l'hospital de Salt.

LES FRASES

L'externalització del laboratori desproveeix l'hospital de referència d'un servei fet a mida de les seves necessitats assistencials
Els clínics de l'hospital necessiten un contacte directe amb els professionals del laboratori
Rebeca Soliguer
secció fesitess-catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona