Societat

Milers d'afectats per la interrupció de la xarxa de Rodalies a Barcelona

L'incendi s'ha originat en unes escombraries acumulades en l'antiga estació d'Arc de Triomf o Barcelona-Marina

Milers de persones s'han vist aquest dimarts afectades per la interrupció dels trens de rodalia a la ciutat de Barcelona com a conseqüència d'un incendi en una antiga estació situada entre d'Arc de Triomf i Clot-Aragó, que ja ha estat extingit pels Bombers de la capital catalana.

L'incendi s'ha originat en unes escombraries acumulades en aquesta estació, coneguda com a antiga estació d'Arc de Triomf o Barcelona-Marina, i ha generat una gran quantitat de fum en els túnels de la xarxa ferroviària i que ha afectat a més a línia 1 del Metro de Barcelona.

Aquesta línia de Metro ha quedat tallada entre les estacions d'Universitat i Glories, situació que significa que estan sense servei les cèntriques estacions de Catalunya, Urquinaona, Arc de Triomf i Marina, fet que ha agreujat el caos de mobilitat a la ciutat.

Des de Transports Metropolitans de Barcelona s'ha indicat que s'ha habilitat un sistema de transport alternatiu amb autobusos per atendre als viatgers que es desplaçaven al centre de la ciutat.

Molts viatgers que utilitzen els trens de Rodalia s'han queixat de la falta d'informació i moltes persones han hagut de buscar-se solucions alternatives d'urgència per acudir als seus destins.

Centenars de persones s'acumulen aquest matí a les andanes de moltes estacions barcelonines, com les de Fabra i Puig i la de Sant Andreu de la línia 1 del Metro, on s'han tancat els accessos per qüestions de seguretat.

Font de Renfe ha assenyalat que, a causa de la intervenció dels bombers, s'han vist afectades les línies de Rodalies R-1, R-2, R-3 i R-4. En la línia R-1, els trens circulen entre Badalona i Maçanet-Massanes i en la R-2 els combois arriben pel nord fins a Sant Andreu Comtal i pel sud fins a Barcelona Sants.

En la R-3 els trens circulen fins a l'estació de Montcada-Sant Andreu Arenal, i en la línia R-4 els trens circulen fins a Barcelona Sants pel sud i Montcada /Sant Andreu Arenal pel costat nord.

La falta de transport ha provocat una gran afluència de passatgers en les parades d'autobús de zones en les quals està interrompuda la circulació de trens per anar al centre de la ciutat, com la línia 7 de TMB, al seu pas per la plaça dels Glòries.

També s'ha establert un servei d'autobusos per carretera entre Sants i l'aeroport del Prat.

Respecte a la circulació en la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa, des de Renfe s'ha assegurat que no es troba afectada per aquesta incidència.

Els tècnics d'Adif van informar sobre les 01:00 hores d'avui de la presència d'una gran quantitat de fum, per la qual cosa es va sol·licitar la intervenció dels Bombers de Barcelona, i es va procedir a recórrer els túnels per localitzar l'origen del fum.

Des d'Adif s'ha remarcat que en cap moment s'han detectat anomalies en el funcionament de les instal·lacions ferroviàries.

Un portaveu de Renfe ha assegurat que els bombers han demanat que es posin en circulació trens buits perquè es dissipi el fum que s'acumula en els túnels, i es pugui restablir el servei com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia