Societat

Rull preveu que el servei de Rodalies no s'anirà recuperant fins al migdia

Trens sense passatgers circulen per l'interior dels túnels afectats per dissipar el fum

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat aquest dimarts al matí mitjançant una piulada a Twitter que el servei de Rodalies al centre de Barcelona s'anirà recuperant fins al migdia. Rull ha participat aquest matí en el Comitè de Crisi del departament de Territori i Sostenibilitat.

Tot i així, poc abans de les deu del matí, els trens no circulaven pels túnels del centre de la ciutat encara per la presència de fum després de l'incendi de deixalles i material divers a l'antiga estació d'Arc de Triomf i no ho faran fins que els Bombers de Barcelona no garanteixin que ja és segur per als passatgers, segons han informat fonts de Renfe.

Per dissipar el fum, circulen trens sense viatgers pels túnels afectats i també s'han activat els sistemes de ventilació de l'estació de Barcelona-Sants i altres dispositius distribuïts al llarg dels túnels.

Responsables de la companyia han convocat una roda de premsa per a les onze del matí en què està previst que facilitin més detalls sobre la incidència que ha afectat el sistema de Rodalies al seu pas pel centre de Barcelona.

Arran d'aquesta incidències, les línies R1 i RG1 finalitzen el seu servei a Badalona; els trens de la R2 nord i la R11 finalitzen a Sant Andreu Comtal; els de la R2 sud, R4 i Regionals del corredor sud inicien i finalitzen el seu trajecte a Sants; els de la R3 i la R4 a Sant Andreu Arenal, i hi ha un servei de carretera entre l'estació de Sants i l'Aeroport del Prat.

La incidència s'ha traslladat també al túnel de la línia 1 del metro, que inicialment ha interromput el servei entre les estacions de Glòries i Espanya, tot i que més tard els combois ja arribaven a la parada d'Universitat. A banda, s'ha establert un servei especial de bus i s'ha recomanat com a transport alternatiu de bus a través de les línies 7 i H12. També s'han hagut de prendre altres mesures puntuals, com el tancament de l'accés Joan Torras de l'estació Sant Andreu per controlar flux de passatge, segons TMB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia