Societat

Un 20% de les sol·licituds per tractament de ludopatia són joves addictes a internet, segons Acencas

El president de l'Associació Catalana d'Addiccions Socials denuncia l'increment de la demanda d'ajut per part de pares durant el Xè congrés de l'entitat celebrat a Barcelona

Un 20 % de les sol·licituds per addicció al joc que arriben a les associacions “tenen com a perfil usuaris menors de 35 anys i amb addicció al joc per Internet”, segons el president de l'Associació Catalana d'Accions Socials (Acencas), Francesc Perendreu.

L'associació ha celebrat aquest dijous al Museu Marítim de Barcelona el seu congrés anual, en què Prendreu ha posat de manifest que són els pares de menors els que cada cop demanen més ajuda.

Per aquest motiu, el president d'Acencas ha fet una crida a tots els implicats en el món del joc, des de l'administració a les empreses “per promoure l'educació en el joc des de la família i l'escola”.

Per la seva banda, la doctora en Psicologia i coordinadora de la Unitat del Joc Patològic i d'Addicions no Tòxiques del Consorci Sanitari de Terrassa, Núria Aragay, ha destacat que “les pròpies característiques de l'adolescència generen una vulnerabilitat per a les addiccions”.”

“Les TIC han desenvolupat un gran mercat del joc amb terminals i videojocs cada cop més avançats i atractius, amb un gran potencial”, ha alertat Aragay.

La vicepresidenta del Fòrum d'Entitats de les Persones Usuàries de l'Audiovisual del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), María José Solé, ha responsabilitzat les administracions davant la falta d'una regulació que posi límits a la publicitat del joc d'atzar en línia i ha reclamat una legislació sobre publicitat de jocs d'atzar que sigui d'aplicació obligatòria.

En la seva intervenció, el president de la Federació Europea del Joc i Entreteniment (Euromat), Eduardo Antoja, ha demanat “que totes les empreses del sector del joc haurien de tenir un Pla de Responsabilitat Social Empresarial adaptat a la realitat legal i social de cada jurisdicció, amb l'objectiu de comprometre's en la protecció del ciutadà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia