Societat

Els treballadors de FGC i Adif també convoquen aturades coincidint amb el Mobile World Congress

Les aturades als Ferrocarrils de la generalitat i a l'ens gestor d'infraestructures s'afegeixen a les del metro

Els empleats d'Adif denuncien la falta de plantilla i les externalitzacions

El comitè d'empresa reclama un nou conveni per als pròxims quatre anys

Els treballadors d'Adif faran aturades parcials coincidint amb el certamen

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i els del gestor d'infraestructures ferroviàries Adif també faran aturades coincidint amb el Mobile World Congress (MWC). S'afegeixen així als treballadors del Metro de Barcelona, que ja han convocat una vaga en les mateixes dates.

El comitè d'empresa de FGC ha convocat diverses aturades parcials durant la setmana entre el 22 i el 26 de febrer, cosa que afectaria l'estació que aquesta xarxa de ferrocarrils té a les instal·lacions de Fira de Barcelona, al recinte de la Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat, on se celebrarà el MWC. Les aturades parcials a FGC estan convocades entre les 7.30 hores i les 10.30 hores del mati i entre les 17.30 hores i les 20.30 hores de la tarda dels dies 22, 23 i 24 de febrer. La jornada del 25 de febrer es preveu una aturada parcial entre el 12 hores i les 16 hores.

La representació dels treballadors reclama a la direcció de l'empresa la negociació d'un nou conveni d'empresa per un període de quatre anys que doni “estabilitat” a la plantilla i “minimitzi” l'impacte acumulat després de sis anys d'ajustos salarials.

Els representants dels treballadors asseguren que el motiu de la convocatòria està justificada pel ‘'bloqueig'' de la negociació del nou conveni col·lectiu i acusen a la direcció de no voler negociar ‘'res més enllà d'aquest any 2016''.

Vaga a Adif

Així mateix, els treballadors del gestor d'infraestructures ferroviàries Adif han anunciat una convocatòria de vaga a les comarques de Barcelona els dies 22, 23 i 25 de febrer. per denunciar la falta de plantilla i les externalitzacions, segons ha informat el sindicat UGT.

El comitè d'Adif-Barcelona denuncia falta de personal a la demarcació causada per la “deixadesa” de l'ens administrador d'infraestructures que, al seu parer, ha portat a una situació “insostenible” després de les jubilacions que es produeixen de forma habitual, el darrer expedient d'acomiadament col·lectiu, “els moviments irregulars i els diferents processos de mobilitat que s'han dut a terme amb un resultat net final deficitari en personal a Barcelona”.

Els sindicats també critiquen que la manca de plantilla ha obligat a dur a terme externalitzacions per al manteniment en la línia de L'Hospitalet a Mataró, de terminals de mercaderies i de tasques pròpies dels agents de circulació, tancament de dependències, mobilitat funcional forçosa, entre altres. Els representants dels treballadors també denuncien que des del 2011 Adif no ha fet convocatòries de mobilitat geogràfica i funcional voluntàries en l'àmbit estatal i que en les darreres no s'ha ofert cap vacant a Barcelona mentre han sortit de la demarcació 24 treballadors amb trasllat a altres destinacions.

Les aturades estan convocades entre les 6.00 i les 8.00 hores i les 14.00 i les 16.00 hores el 22 de febrer; entre les 00.00 i les 2.00 hores el dia 23, i entre les 00.00 i les 2.00 hores, les 6.00 i les 8.00 hores, i les 14.00 i les 16.00 hores, els dies 25 de febrer, 4 i 11 de març. El 18 de març l'aturada es farà entre les 00.00 i les 23.00 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona