Societat

Jané confia que el Parlament avalarà les pistoles elèctriques

El conseller accepta la proposta de la CUP de debatre l'ús d'aquestes armes

El conseller d'Interior, Jordi Jané, confia que el Parlament avalarà en aquesta legislatura les pistoles elèctriques, perquè espera que el grup de treball que es crearà a la cambra per analitzar l'ús que en podrien fer els Mossos d'Esquadra respondrà als “interrogants legítims” dels seus detractors. La possibilitat d'usar aquestes armes fa temps que està en debat a Catalunya, i Jané va acceptar dimecres la proposta del grup parlamentari de la CUP de debatre al Parlament la necessitat que es comprin per als Mossos 130 pistoles. De fet, el seu antecessor, Ramon Espadaler, s'havia compromès a comprar-les abans que acabés l'any passat.

Els grups del Parlament han presentat la proposta per crear un grup de treball en la comissió d'Interior per debatre la idoneïtat d'aquestes armes. Els comandaments policials i els sindicats dels Mossos són partidaris del seu ús, mentre que hi ha sectors socials que fa temps que s'hi oposen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia