Salut

La UB suprimeix el màster d'homeopatia per “falta de base científica”

La Universitat impartia aquest títol des del 2004 i l'ha retirat després d'un informe desfavorable de la Facultat de Medicina

La Universitat de Barcelona (UB) ha decidit suprimir el màster en homeopatia que realitzava des de l'any 2004 després d'un informe desfavorable de la Facultat de Medicina per “falta de base científica”, han informat fonts de la UB.

Segons un portaveu de la universitat, la supressió d'aquest màster, que era bianual i en el qual aquest curs s'havien matriculat 20 alumnes, “es meditava des de feia mesos ja que s'havia augmentat la controvèrsia científica que generava”.

El màster l'oferia l'institut de formació contínua de la UB, l'IL3, i últimament ja havia tingut problemes perquè fos acreditat pel sistema de salut del Ministeri i de les Comunitats Autònomes.

En el màster, que tenia un cost de 6.940 euros, s'havien matriculat 32 alumnes en el curs 2010-12, 27 el 2012-2014 i una vintena en el d'aquest any, que, malgrat la seva supressió, acabaran el màster el mes d'octubre vinent.

L'homeopatia és un sistema de medicina alternativa creat en 1796 per Samuel Hahnemann basat en la seva doctrina de “el similar cura el similar” i està considerada una pseudociència que no és reconeguda per alguns científics.

No obstant això, la Societat Espanyola de Medicina Homeopàtica (SEMH) la defineix com a “un mètode terapèutic que utilitza medicaments homeopàtics per restablir la salut del pacient”.

Aquests medicaments se seleccionen de forma individual per al malalt en funció de la llei de similitud, enunciada per Samuel Hahnemann, fundador de l'Homeopatia, a final del segle XVIII.

“La llei de similitud o llei dels semblants diu que una substància capaç de produir una sèrie de símptomes en una persona sana és també capaç de curar símptomes semblants en una persona malalta, administrant aquesta substància en dosis mínimes”, afegeix la SEMH, que defensa que l'eficàcia de l'Homeopatia l'avalen els més de 200 anys d'experiència clínica de metges homeòpates de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ