Societat

Núria Carrera, sobre el ple del Parlament: “Els partits es pressionaven i a la vegada sumaven”

La portaveu de Pobresa Zero destaca l'aliança de diferents posicions polítiques durant el monogràfic sobre la pobresa

Carrera afirma que s'han aprovat “més mesures i més contundents que en el mateix Pla de xoc” de la CUP i Junts pel Sí

Dimarts i dimecres, els diputats del Parlament de Catalunya s'han bolcat per tal de fer un ple monogràfic sobre un àmbit que requereix una acció immediata: la pobresa i la reactivació econòmica. Núria Carrera, portaveu de Pobresa Zero, la plataforma que ha tingut veu en el monogràfic, ha destacat la gran diferència amb el ple que es va produir el 2014 sota la mateixa temàtica.

Carrera, que aquest dijous ha visitat L'Illa de Robinson d' El Punt Avui TV , els ha comparat i ha dit que “hi ha hagut més aliança entre les diferents posicions polítiques”. Segons ella, això és perquè “la gent i els partits polítics hem fet un camí que ha passat de la resignació”, cap a la indignació i finalment “a tenir compromís”. El paradigma “és més pla, més transparent”, ja que hi haurà una comissió de seguiment dels diversos partits de l'oposició, ha assenyalat.

De fet, Carrera ha afirmat que en el ple d'aquesta setmana s'han aprovat “més mesures i més contundents que el mateix pla de xoc” que van acordar la CUP i Junts pel Sí. De les resolucions adoptades, en destaca les mesures cap als infants; la Renda Mínima d'Inserció (RMI), que obre la porta a la Renda Bàsica Garantida, i les aportacions i ajudes econòmiques en relació a la problemàtica de la violència de gènere.

Les mesures acordades sumen un total de despesa de 270 milions d'euros, una quantitat, però, que no podrà esdevenir si no s'aproven els pressupostos de la Generalitat d'enguany. Tot i que en algunes ocasions el debat ha anat més enllà de l'emergència social per derivar-se en crítiques a l'independentisme, Junts pel Sí ha demanat l'aprovació dels pressupostos per tal de poder garantir les partides corresponents a les mesures aprovades. A banda d'això, Carrera també ha vist que “els partits es pressionaven i a la vegada sumaven”.

Pel que fa a l'àmbit econòmic, hi ha una part de la quantitat compromesa que no va a parar a les entitats, sinó que va “a reforçar el sistema”. Carrera ha afegit que “nosaltres el que estem demanant és que el sistema de servei social, que s'ha anat fent fràgil, el servei del sistema de salut i el d'educació es reforcin perquè són els sistemes que garanteixen els nostres drets”.

La portaveu de Pobresa Zero que va intervenir a l'hemicicle català, Teresa Crespo, va deixar molt clar que cal pal·liar l'emergència social, però cal també tractar el problema de fons, d'arrel. “Hem de lluitar per un món millor, amb grans canvis en la transformació de valors, amb la manera d'enfocar el nostre bé comú, però acompanyats de les persones que estan fora del sistema” i que ara pateixen la pobresa dia rere dia. En aquest sentit, ha parlat del naixement d'una classe social precària: “És una cosa molt nova, enorme i monstruosa perquè afecta a molta gent, en concret a una gran part dels joves” i que a més tenen “molt poques possibilitats d'obtenir els drets”.

Per veure l'entrevista sencera, cliqueu aquí .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt