Salut

Suport polític per millorar la sanitat a l'Alt Maresme

Representants també de la Selva es reuneixen amb la Corporació de Salut per consensuar les inversions prioritàries en serveis i equipaments de la zona

Alcaldes i regidors de la zona d'influència de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) van participar dilluns en una reunió a l'hospital de Calella per fer balanç de la situació, i de les mancances, dels equipaments sanitaris del territori. L'objectiu de la trobada va ser compartir amb els representants polítics la llista de prioritats que reclama l'ens sanitari per resoldre alguns dels problemes més greus dels darrers anys. La reunió, a més, també va servir per llimar asprors entre alcaldes de diferent signe polític que havien anunciat reclamacions concretes al Departament de Salut.

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), va explicar que a la reunió els directius de CSMS van fer una llista de les actuacions que reclamen una solució més urgent i que es traslladaran al nou conseller. “Destaquen la construcció de dos sales d'operacions a l'hospital de Blanes per reduir les llistes d'espera, en especial de pròtesis de genoll, que poden arribar als tres anys”, va afirmar l'alcaldessa. Candini també va posar l'accent en la proposta d'ampliació de l'hospital Sant Jaume de Calella un cop descartada la construcció d'un nou centre sanitari al municipi compromès al seu dia per l'exconsellera de Salut Marina Geli.

De la seva banda, l'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), va afegir que en la llista de projectes a realitzar hi ha la substitució dels barracons de pediatria del CAP del municipi per un edifici d'obra nova. “És molt important que hi hagi una comunicació fluïda entre els gestors de la salut en el territori i els governs locals per consensuar les accions més necessàries”, va dir, i va afegir-hi que, tot i això, la demanda que els alcaldes socialistes de Pineda, Malgrat, Palafolls i Blanes van fer arribar al conseller Antoni Comín en matèria de salut “encara no ha rebut resposta”.

La primera tinent d'alcalde de Pineda, Carme Aragonès (PSC), va posar l'accent en la necessitat creixent de serveis sociosanitaris a la zona on actua la corporació i va valorar positivament la informació sobre la gestió i el finançament de l'ens sanitari que aquest va posar a l'abast dels ajuntaments. “Hi ha la promesa de repetir de manera periòdica aquestes trobades”, va constatar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona