Societat

SOLIDARITAT

Un ximpanzé com a mona solidària

La gelateria Rocambolesc destinarà tots els beneficis a la Fundació Mona

Costen 30 euros i n'hi ha més de 70 encarregades

Jordi Roca, el pastisser d'El Celler de Can Roca, ha creat una mona de xocolata i el cent per cent dels beneficis es destinaran a la Fundació Mona de Riudellots de la Selva, que té cura de primats abandonats o rescatats i els acull. Ara fa sis mesos, la fundació va demanar a Roca si podien iniciar possibles vies de col·laboració. L'artífex dels postres del millor restaurant del món va anar a veure els ximpanzés i conèixer l'espai on viuen. Aquella visita li va servir d'inspiració i, de seguida, va veure clar que calia jugar amb el joc de paraules aprofitant la mona de Pasqua.

Durant els darrers mesos, Roca i el seu equip han esta treballant per crear el que han batejat com “la mona més mona del món”, segons publica ACN. El treball ha sigut multidisciplinari. Primer ha calgut la col·laboració de l'escultora gironina Montse Zurilla, que ha creat la figura de fang; després Àlex Canosa ha fet els motlles especials, i l'equip que treballa a l'obrador del Rocambolesc ha convertit les figures en mones de xocolata.

Les mones reprodueixen fidelment la fesomia i la postura dels ximpanzés. A més, se n'han fet dos models diferents (amb flors i sense) i també es fan realitat en tres gustos: xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca. Només disposen de dotze motlles per fer les mones i per això han fixat com a màxim una producció de 200 exemplars. “Volíem fer una cosa maca que entrés pels ulls i la veritat és que el treball és espectacular i ja tenim més demanda de la que podem assolir”, reconeix Roca. Les mones costen 30 euros i ja n'hi ha més de 70 encarregades.

D'altra banda, el Gremi de Pastissers Artesans de les comarques gironines preveu vendre entre 140.000 i 150.000 mones a la demarcació, unes 10.000 més que l'any passat. Els preus es mantenen similars als d'anys anteriors –entre 20 i 40 euros en funció de la mida– i les que tenen més demandes continuen essent les que incorporen figures de personatges que apareixen a la televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia