Societat

Sabadell crearà un banc d'estalvi solidari d'energia

Gràcies a un conveni signat amb l'associació Banc d'Energia, es pretén combatre la pobresa energètica i alhora actuar contra el canvi climàtic

Unanimitat al ple a favor de la proposta

Sabadell impulsa la creació d'un banc d'energia amb una doble funció: actuar contra el canvi climàtic, a partir de l'estalvi d'energia, i combatre la pobresa energètica al municipi gràcies a la col·laboració solidària de les persones que se sumin al projecte. El ple municipal va aprovar dijous al vespre per unanimitat el conveni de l'Ajuntament amb l'Associació Banc d'Energia, que posa les bases perquè el banc local sigui una realitat. “Amb l'estalvi energètic de l'Ajuntament, les persones, entitats i empreses que hi participin, es farà un fons per donar suport a persones en situació de pobresa energètica”, explica el tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga. Pel consistori, el banc és una eina més per treballar amb les persones que no poden pagar els rebuts de serveis bàsics com la llum i complementarà els serveis ja existents com ara la tramitació dels certificats de vulnerabilitat i la de prestacions d'ajuts. Segons el conveni, tots els recursos aconseguits tindran com a beneficiàries famílies de Sabadell. En aquest sentit, es treballarà de manera coordinada amb el departament d'acció social. L'escola Illa s'ha ocupat de la imatge gràfica del projecte. A Catalunya només hi ha dos municipis que s'han sumat a la iniciativa: Sabadell i Premià de Dalt.

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat reclamar la construcció de l'institut de Can Llong i l'escola Virolet.

LA FRASE

Amb l'estalvi es crearà un fons per donar suport a persones en situació de pobresa
Joan Berlanga
Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell

Prova pilot al Centre-Creueta i tres autobusos nous

“Volem que la gent es mogui per la ciutat d'una altra manera”, deia ahir el tinent d'alcalde Maties Serracant en la presentació de les mesures que l'Ajuntament impulsarà aquest any a l'àrea d'Espai Públic. I és que una d'elles és una prova pilot al sector del Centre-Creueta per donar resposta a la demanda dels veïns –fa cinc anys que hi van al darrere– de racionalitzar la zona. El consistori invertirà 60.000 euros en diferents accions que van des del tancament d'algun carrer fins a canvis de senyalització per intentar treure trànsit d'aquesta zona residencial, on també hi ha l'escola pública Enric Casassas. Amb la intenció d'afavorir l'ús de la bicicleta, s'invertiran 360.000 euros a implantar nous carrils com, per exemple, a l'eix entre la rambla Ibèria i la ronda Ponent.

En el pressupost del 2016, es destinen més de 47 milions a mantenir l'espai públic i els equipaments municipals, fet que inclou 4,8 milions en obres públiques. El responsable de la regidoria d'Espai Públic, Xavier Guerrero, va deixar clar que el quadripartit deixa enrere els grans projectes de costós manteniment i aposta per dignificar espais i iniciar els treballs, per exemple, del Vapor Cusidó i el parc de les Aigües.

El cost del transport públic suposa 11 milions del pressupost. Aquest any Sabadell tindrà tres autobusos nous, després d'anys sense renovar la flota. El ple va aprovar dijous la compra definitiva dels vehicles. A més, el consistori eixugarà durant el 2016 i el 2017 el deute pendent amb Transports Urbans de Sabadell, que al maig del 2015 arribava a 2 milions d'euros.  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia