Societat

El cartell de Girona, Temps de Flors treu punta al llapis

La jove de 17 anys Judit Crehuet és l'autora de l'obra que representarà la ciutat en la mostra floral

La proposta vol mostrar la innocència i la creativitat, que també són pròpies de l'exposició

La cresta que es genera quan es fa punta a un llapis ha servit de base per crear una flor multicolor i aquesta proposta ha estat l'escollida pel jurat per ser el cartell de la 61a edició de Girona, Temps de Flors. Per setè any consecutiu, el cartell de la mostra de Girona ha sorgit d'entre les propostes dels alumnes de batxillerat artístic de l'institut Santiago Sobrequés i, en aquest cas, l'obra guanyadora ha estat creada per Judit Crehuet, de 17 anys i veïna de Girona.

Crehuet va explicar: “En un primer moment volia mostrar la innocència i la creativitat dels que som aquí [la resta d'alumnes] i vaig pensar a triar un dibuix d'un nen petit, però després, en fer punta, vaig veure que s'acostava més a la creació, al fet artesanal, i que era molt proper.” La jove es va mostrar molt agraïda pel fet de ser la guanyadora i va manifestar que era “un honor representar la ciutat en aquesta festa”.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presidir ahir la descoberta del cartell que promocionarà aquest any l'exposició de flors, que se celebrarà entre el 7 i el 15 de maig, i va subratllar que l'obra escollida “representa l'essència del festival, l'aposta pel talent del territori i l'esforç, qualitats que també són pròpies de Temps de Flors”. En aquesta línia, Madrenas també va evidenciar la qualitat de la majoria de propostes dels alumnes de l'institut Sobrequés i la dificultat d'elecció. Tot i això, va felicitar la guanyadora per tot el que transmetia la proposta. El director de l'institut, Joan Cumeras, va agrair la confiança de la ciutat en aquest encàrrec recordant “la fàbrica de talent” amb què Puigdemont es va referir a l'aposta pel Sobrequés, i va expressar el desig que la col·laboració continuï durant molts anys.

LA XIFRA

7
anys
fa que el cartell de Temps de Flors és escollit entre les propostes dels alumnes d'artístic del Sobrequés.

LA FRASE

Volia plasmar la innocència i la creativitat i les puntes són creació, artesania i un fet molt proper
Judit Crehuet
autora del cartell de la 61a exposició de flors de girona

Reconeixement als històrics

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va voler reconèixer durant la presentació del cartell d'aquesta edició l'esforç abnegat de persones molt poc conegudes de la ciutat per fer possible que l'exposició de flors arribi als 61 anys. Per això, Madrenas va voler fer un esment especial a la presència, ahir a l'institut, de les autèntiques ànimes de la mostra floral durant totes aquestes dècades “pel fet de treballar pràcticament tot l'any per les flors i per haver treballat per la ciutat tots aquests anys”. Es referia així a representants d'entitats com ara Montse Galí, Roser Corcoy i David Marca, de l'Associació d'Amics de les Flors, la incansable Rosa Labayen, de l'Associació d'Amics de la Girona Antiga, i l'incombustible Josep Tarrés, dels Amics dels Jardins i Paratges Naturals. Madrenas va voler agrair la tasca d'aquestes entitats, “però especialment a les persones que les formen, perquè fan possible aquesta mostra”. Aquestes persones de les entitats van impulsar al seu moment una modesta mostra floral que s'ha anat engrandint i aquest s'ha convertit en l'esdeveniment amb més projecció internacional de la ciutat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia