Societat

Tornen les gralles

Les colles comencen la campanya disposades a mantenir o superar l'excel·lent nivell de l'any passat

El món casteller viu el millor moment en nombre de formacions i de castellers

El Concurs, la cita culminant de la temporada

El món casteller ha aixecat definitivament el teló de la campanya 2016 i, d'entrada, amb dos pols que poden marcar les agendes. D'una banda, la disputa del 26è Concurs de Tarragona entès com la cita culminant de la temporada, i de l'altra, el repte de repetir el 4 de 10 que els Minyons van descarregar fa cinc mesos per primera i única vegada.

Deixant a banda el Concurs, calendari presenta de les grans diades té amb la de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès el seu primer punt culminant, sense oblidar la del primer diumenge de Santa Tecla a Tarragona o la del Catllar, juntament amb les clàssiques diades del calendari terrassenc i, òbviament, la mítica Santa Úrsula vallenca.

Pel que fa als castells de màxima dificultat, el 4 de 10 es presenta com un objectiu gairebé “obligat” donades les circumstàncies. La manera com els Minyons el van executar obre reflexions que les altres grans colles amb possibilitat d'atacar-lo hauran d'analitzar.

La majoria de colles capdavanteres comencen la temporada amb el bon regust de l'exercici anterior, que van tancar amb un saldo positiu i en alguns casos extraordinari. En aquest sentit, l'any passat es va tancar amb nou colles lluint els galons de gamma extra: Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa (l'única entre les més grans que no participarà en el Concurs), Colla Vella, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Colla Joves, Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona tancant la relació amb el 9 de 8 (amb un enxaneta). Tots aquests col·lectius estan en condicions de repetir l'èxit i d'ampliar registres.

Des del punt de vista social, la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya (CCCC) considera que els castells viuen un període de “creixement sostingut i estable, que demostra que són una activitat dinàmica i en evolució”, indica el seu gerent, Guillem Soler. Per tant, la temporada comença amb cent col·lectius censats per la mateixa Coordinadora i més de 12.000 castellers amb camisa.

La temporada 2016 ha començat i no s'acabarà fins a final de novembre. Segons dades de la Coordinadora, al llarg d'aquest any se celebraran més de 1.200 actuacions o actes relacionats amb els castells. Les gralles ja han
començat a sonar.

LA XIFRA

100
colles
són les que estan censades, segons dades de la Coordinadora de Colles Castelleres, amb més de 12.000 castellers amb camisa, que faran 1.200 actuacions a l'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera