Societat

Societat

En ruta pel món, amb parada a Girona

Una parella de jubilats nord-americans que es van vendre el 2013 les propietats per viatjar han visitat la ciutat, la que fa 139 del seu itinerari

Quan es van jubilar, Michael i Debbie Campbell, un matrimoni de Seattle (Washington), tenien clar que no volien quedar-se a casa. El seu desig era conèixer món i, per això, es van desfer de gran part de les seves pertinences, van posar de lloguer la casa i, finalment, se la van vendre. Des del seu primer viatge, l'any 2013, han passat per 48 països d'arreu del món –sobretot països d'Europa–, on han visitat fins a 139 ciutats. Avui dia, el seu bloc, seniornomads.blogspot.com, és font d'inspiració per a molts viatgers d'arreu del món.

Aquesta setmana han passat tres dies a Girona, on van ocupar l'apartament que fa cent del seu llarg viatge. Van entrar en contacte amb els propietaris –en Narcís i la Teresa– a través d'Airbnb, una plataforma de lloguer d'habitatges que facilita la comunicació entre amfitrions i viatgers. Aquest tracte amb ciutadans autòctons els permet conèixer més a fons les ciutats. “No estem de vacances”, remarquen, i això significa adaptar-se a cada ciutat, impregnar-se dels aspectes locals i, sobretot, no tenir presses.

Venien del sud de França amb l'objectiu d'instal·lar-se un període llarg a Croàcia –un dels seus països preferits– quan Michael va trobar vols molt econòmics des de Barcelona. Així, van decidir fer una parada a Girona. Després de tres nits, un passeig per la muralla, una visita al pont de Pedra, al call, al Barri Vell i un concert de rock de Quimi Portet, Girona va passar de ser per a ells “una ciutat de pas” a ser “un plaer inesperat i amb molta història”. Expliquen que aquests descobriments formen part de l'encant dels seus viatges i que ara, “sens dubte, recomanarien visitar la ciutat”.

“Som curiosos i volem aprendre durant tota la nostra vida”, afirmen. Per això, a l'hora de triar destinacions, s'interessen per la repercussió mediàtica i el caràcter històric. Per exemple, van anar a Barcelona quan es va dur a terme el referèndum per la independència (2014) i a Cuba quan hi va viatjar Barack Obama. De la mateixa manera, tenen pensat anar al Regne Unit pel referèndum sobre la permanència a la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona