Societat

societat

Avui s'abaixen les tarifes de mòbil d'un país a l'altre de la UE

Avui entra en vigor la primera rebaixa de tarifes per itinerància (roaming) aprovada pel Parlament Europeu. Segons aquesta cambra, a partir d'avui els ciutadans de la UE es beneficiaran d'una major reducció dels càrrecs addicionals per trucar, enviar missatges de text o navegar per Internet a l'estranger dins la UE. Les tarifes d'itinerància no podran excedir de 0,05 euros per minut per a les trucades de veu sortints, de 0,02 euros per missatges de text (SMS) i de 0,05 euros per megabyte d'ús d'Internet mòbil. Aquests preus són un 75% més barats que els que hi havia fins ara.

La cambra va recordar que avui és una fita important en el camí cap a l'abolició total dels sobrecostos per itinerància –que se sumen al preu facturat al país de procedència– a la Unió Europea. En aquest sentit les noves normatives de la UE preveuen que els sobrecostos per trucar, enviar missatges o navegar per Internet a través del mòbil en un estat membre
diferent del d'origen de l'operador desapareguin el 15 de juny del 2017. “No es tracta només que els europeus estalviïn diners, sinó que caiguin les barreres del mercat únic digital”, va dir ahir el vicepresident de la CE responsable d'aquesta àrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia