Societat

Una il·luminació de prestigi mundial per al bar de la plaça Mercat d'Olot

El projecte del dissenyador garrotxí Jordi Ginabreda ha estat seleccionat entre els millors del món

Juga amb la llum natural com a metàfora

De la terra al mercat, del mercat a la taula i de la taula a tot el món. La proximitat és un valor a l'alça i és el concepte que ha inspirat el jove dissenyador de la Vall d'en Bas Jordi Ginabreda a l'hora de projectar la il·luminació del bar restaurant La Cuina del Mercat d'Olot, que té una oferta excel·lent a partir dels actius gastronòmics de la Garrotxa, bona part dels quals es poden comprar a la plaça Mercat, on està enclavat. Aquest projecte li ha valgut poder participar als Restaurant & Bar Design Awards, que són com els Oscars del disseny en aquest àmbit.

Ell mateix explica que la il·luminació juga a favor de la gran metàfora de l'establiment, quant a la cuina que fa i al lloc on la fa, amb productes del mercat que són del territori. D'aquí ve el gran protagonisme de la llum exterior com a gran reclam de l'establiment. El dissenyador remarca que ha hagut de resoldre el repte del doble volum amb més de deu metres d'altura de les tres cares vidriades. El resultat ha estat una xarxa de bombetes en forma d'arrel que ocupa bona part del volum superior. Les bombetes recorden a les d'abans, també per reforçar la idea del retorn a les arrels.

Més reconeixements

Els Restaurant & Bar Design Awards són un concurs restringit, en què Ginabreda participa en la categoria d'il·luminació d'espais i també en la de superfícies i materials, però, en aquest cas, pel projecte que ha realitzat per al bar Tapes Bona Sort del Born de Barcelona, pel qual també ha estat seleccionat com a un dels millors projectes de l'any passat per l'Archivolers, un blog de referència mundial en el sector de l'arquitectura i l'interiorisme.

Quant al Tapes Bona Sort, Ginabreda ha aprofitat l'espai d'un edifici senyorial del segle XVI per jugar amb idea de l'evolució de la història, a través de la combinació de materials i de colors. Hi ha fustes de roure vell amb cubs futuristes i materials més actuals, per exemple.

LA DATA

2008
És l'any en què
Jordi Ginabreda va obrir el seu estudi al districte 22@ de la ciutat de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia