Societat

Llibres i mostres florals pel dia més figuerenc de les Fires de la Santa Creu

Disset creacions florals participaven en el concurs de les tradicionals Creus de Maig

Àngel Burgàs anima els lectors a trobar-se amb els llibres vells

Un cop passat l'1 de maig, que és el dia de les multituds, el 3 de maig, dia de la Santa Creu, és la jornada més figuerenca d'aquestes dates de fires. La programació d'ahir, amb visites guiades per la ciutat, la Fira del Llibre Vell i les tradicionals composicions florals del concurs de les Creus de Maig, convidava els veïns a trobar-se per la seva ciutat. També ho va interpretar d'aquesta manera Àngel Burgas, pregoner de la Fira del Llibre Vell: “Anar a les fires del llibre vell és com assistir a una festa on no saps qui hi haurà. Lector i llibre hi coincideixen com en una cita a cegues; desitjo que us sapigueu trobar”, va dir Burgas animant a fullejar els volums de pàgines esgrogueïdes que ahir omplien les parades de la plaça de Catalunya.

El 3 de maig és el dia dels actes més tradicionals, des de l'ofici solemne a l'església de Sant Pere fins al recorregut per la ciutat per veure les Creus de Maig. Disset creacions florals preparades per entitats i associacions participaven enguany en la mostra. Com ja és habitual, des de les nou del matí el trenet turístic va anar fent viatges amb sortida i arribada a la Rambla per poder visitar més còmodament els punts on s'exposaven les creus, i a la casa Nouvilas se celebrava el 66è Concurs de Roses per a Aficionats. Al vespre els premis a les millors composicions florals d'aquests dos certàmens es van anunciar al col·legi Sant Pau: la distinció a la creu més daliniana va ser per a la composició exposada a l'edifici de la fundació Clerch i Nicolau. Les altres entitats distingides per les seves creacions són les següents: l'associació de veïns Enlairant Figueres (premi popular), la del Turó Baix Nova Estació (millor disseny), la de l'Eixample (millor composició floral), el Casal de la Gent Gran (més tradicional) i l'associació de veïns Rally Sud (més original).

Avui és el Dia de la Gent Gran, amb un acte aquest matí a les onze a la Cate on es lliuren les medalles a les persones que aquest any en fan 90.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia