Societat

El col.lectiu SEM defensa el 'País Català'

Primer dia de campanya pel futur nom de la nova regió administrativa

Aquest dissabte s'engega la campanya a favor del futur nom de la nova regió administrativa que reagrupa les dues ja antigues regions Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.

Portada pel col.lectiu SEM, la campanya actua per integrar el terme 'País Català' entre les 5 propostes sotmeses al vot ciutadà.

Aquest dissabte 7 de maig a partir de les 10h, al Palau de Congressos de Talteüll, sota la presidència del batlle i també president de l'associació de Batlles i adjunts, Guy Ilary, donarà el senyal d'inici de la campanya engegada pel col·lectiu a favor d' 'Occitània-País Català'.

Aquesta trobada vol ser un punt de partida per sensibilitzar el conjunt de la població i dels diferents actors del territori com són elegits, representants econòmics, socials i culturals. La campanya, com la votació, durarà tot el mes de maig i fins al 10 de juny.

La reunió de Taltaüll del dissabte comptarà amb diversos responsables politics i socials com Brice Lafontaine (UC, batlle adjunt de Perpinyà), Anabelle Brunet (UDI, vice-presidenta de PMM), Laurent Leygue (UDI, batlle d'Estavar), Nicolas Garcia (PCF, conseller departamental), Patrick Roux (Partit Occità, conseller regional), Pere Manzanares... També seran presents elegits locals del Fenolledès i d'arreu de Catalunya Nord, així com el Sioccat (sindicat intercomunal pel català i l'occità) que reuneix més de cent municipis.

Òmnium Cultural Catalunya Nord s'ha afegit també a la defensa del 'País català' pel la veu de la seva presidenta Montserrat Biosca durant la nit de Sant Jordi el passat 30 d'abril a Perpinyà, amb presència de la presidenta del parlament Carme Forcadell .

El col.lectiu SEM - subtitolat Catalunya Nord: un territori, un estatut, una institució- que porta la iniciativa, integra la Federació per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes (més de 100 associacions), l'ANC territorial de Catalunya Nord, CDC de Catalunya-Nord, CUP, ERC de Catalunya-Nord, Europe Ecologie Les Verts, Unitat Catalana...

D'altres manifestacions tindran lloc durant la campanya com les més properes de Ceret el dimecres 11 de maig a 18h30, de Prada el dijous 12 de maig a 18h30 a la sala de Gelcen i el mateix dia a Narbona a l'Ostal Occità.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia