Societat

El cervell és tema de debat al pròxim Esmorzar de Ciència

Els professors Joan Guàrdia i Mara Dierssen són els ponents del pròxim debat científic al 7 Portes de Barcelona

‘Què en sabem de l'òrgan que ens fa humans?' en serà el títol de la conferència

El pròxim Esmorzar de Ciència al 7 Portes, que se celebrarà el proper diumenge 22 de maig, tractarà del cervell. Amb el títol El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l'òrgan que ens fa humans?, dos ponents i un membre del grup de científics de The Big Van Theory tractaran la complexa i apassionant qüestió del cervell humà i els seus límits.

Els ponents seran els professors Joan Guàrdia i Mara Dierssen. Guàrdia és catedràtic a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB), i membre de l'Institut de Recerca en Cervell, Cognició i conducta (IR3C), del Grup de Recerca Tècniques Estadístiques Avançades Aplicades a la Psicologia, i del Grup Interdisciplinari de Reflexió i Solucions Matemàtiques per a Entiats. Ha dut a terme diversos estudis sobre el comportament humà i també ha estat membre del grup d'avaluació estatal de l'ensenyament de la psicologia del Consell d'Universitats.

Per la seva banda, la neurobiòloga Mara Dierssen treballa al Centre de Regulació Genòmica (CRG) com a cap del grup de Biologia Cel·lular i Sistemes. També coordina el grup de Fenotipació Neuroconductural de Models Murins de Malaltia, dins el programa Gens i Malaltia que dirigeix Xavier Estivill. Docent a la Universitat Ramon Llull (URL), ha coordinat màsters per la UB i la UAB. El 2008 fou guardonada amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica de la Generalitat de Catalunya pel seu “compromís social i la capacitat d'endegar i liderar iniciatives culturals a favor de les persones afectades per la síndrome de Down”. Exerceix també d'investigadora sènior al Centre de Recerca Biomèdica en Malalties Rares (Ciberer). La biòloga serà la primera dona ponent dels Esmorzars de Ciència del 7 Portes, que van començar a l'octubre del 2015.

Als Esmorzars de Ciència s'hi pot apuntar qualsevol que hi estigui interessat. Estan organitzats pel grup de monòlegs The Big Van Theory, l'Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui. Comencen a les 9 del matí, amb l'esmorzar “de forquilla” pròpiament dit, i continua fins a les dotze del migdia al restaurant 7 Portes de Barcelona. En un primer moment els ponents, interpel·lats pel periodista de El Punt Avui TV Eduard Berraondo, parlen del tema proposat i, la part final, els assistents poden plantejar-los preguntes de tota mena. L'Esmorzar de Ciència s'emetrà a El Punt Avui TV.

Fins ara han fet set Esmorzars de Ciència i s'ha tractat, entre altres qüestions, sobre la revolució energètica, la ciència i l'alimentació i el ciberdelicte i la ciberseguretat.

LA XIFRA

7
esmorzars
científics s'han fet fins ara al restaurant 7 Portes. Dierssen serà la primera ponent dona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia