Societat

oci

Neix una plataforma en contra de la Festa al Cel

Una trentena d'entitats de Mataró signen un manifest perquè l'Ajuntament aturi el festival aeri

Posen en dubte els beneficis que dóna l'esdeveniment

L'oposició a la Festa al Cel de Mataró no s'atura i ahir es va presentar una plataforma d'entitats per reclamar a l'Ajuntament que deixi de banda el festival aeri. De moment, ja hi ha una trentena de col·lectius, partits polítics, empreses i moviments socials que en formen part, però la intenció és que se n'hi afegeixin més. “Hi ha molts motius per dir no a aquesta festa”, va assenyalar ahir Pep Riera, un dels portaveus d'aquest corrent que considera que la ciutat no ha fet el debat necessari per valorar la conveniència d'organitzar l'esdeveniment, que enguany tindrà lloc el 24 i el 25 de setembre.

A més de posar en dubte els beneficis econòmics que representa la festa, asseguren que “el balanç que fan bona part dels comerços i restauradors que hi participen no es correspon amb l'eufòria amb la qual el govern municipal presenta el festival”. A més, critiquen el cost de més de mig milió d'euros que té l'esdeveniment aeronàutic i posen també de manifest que la presència de militars i d'avions de guerra és “ampliament rebutjada per bona part de la ciutadania” i es contradiu amb els valors de la cultura de la pau. Sota el lema A Mataró no ens cal la Festa al Cel, els promotors confien que hi hagi més adhesions i que el moviment en contra del festival obligui el govern local a fer-se enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia