Societat

seguretat

el cie de la zona franca

El CIE de la Zona Franca tornarà a funcionar la segona quinzena de juny

Les obres al Centre d'Internament d'Estrangers ja estan pràcticament enllestides des de fa algunes setmanes

La plataforma Tancarem el CIE convoca una concentració de protesta pel proper dimarts, 14 de juny

El Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca tornarà a entrar en funcionament la segona quinzena de juny, possiblement la setmana que ve, segons han confirmat fonts de la policia espanyola a l'ACN. Una de les dates que es contemplen és el dijous 16 o els dies immediatament posteriors, segons han assenyalat les mateixes fonts.

El centre està tancat per obres des del novembre passat i la seva reobertura s'ha anat endarrerint respecte de les previsions inicials. Des de fa algunes setmanes les obres ja estan pràcticament enllestides. Segons van assenyalar a mitjan maig fonts de la policia espanyola a l'ACN, en aquell moment ja només restaven pendents les últimes revisions tècniques, que el jutge hi donés el vistiplau i que els serveis municipals fessin les comprovacions habituals per atorgar-li la llicència.

La plataforma Tancarem el CIE es vol mobilitzar abans de la reobertura del centre per manifestar el rebuig al centre. L'entitat ha convocat pel dimarts 14 una concentració que esperen que sigui “massiva”. L'objectiu és mostrar a l'executiu espanyol en funcions que “les institucions i la ciutadania estan en contra de la reobertura” del CIE, ha explicat l'advocat Andrés García Berrio. “Ni Catalunya ni Barcelona volen que es reobri”, ha assegurat.

El Parlament de Catalunya va aprovar el 23 de juliol passat –amb l'única oposició de PPC i C's– una resolució on instava l'Estat a tancar el CIE de la Zona Franca i a plantejar la política migratòria. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona va fer una declaració institucional al novembre on demanava al govern espanyol que no reobrís el centre. Aquesta iniciativa, promoguda per la campanya Tanquem els CIE, va rebre el suport de BComú, CiU, ERC, PSC i la CUP.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va enviar a l'abril una carta al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per demanar-li que no reobrís el centre de la Zona Franca. El ministre li va respondre que els CIE continuaran funcionant perquè, segons ell, formen part de la legalitat europea i del compromís de l'Estat amb la política migratòria comunitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós