Societat

Creen a Olot una aplicació perquè els cecs puguin reviure els seus records

La mare d'un nen olotí invident fa la proposta a l'institut Bosc de la Coma i tres alumnes d'informàtica la materialitzen

Tindrà altres usos públics

La tecnologia NFC està molt implantada als sistemes de pagament amb targetes de crèdit –té forma de xip– i als sistemes de pagament amb el mòbil, però ara té una cara més humana. Un nen invident d'Olot, Pere Ribas, de 10 anys, podrà recordar moments importants de la seva vida gràcies a aquesta tecnologia. I és que tres alumnes d'un dels cicles d'informàtica de l'institut Bosc de la Coma, d'Olot, han creat NFC Moments, una aplicació per a dispositius mòbils que permet guardar els moments en format àudio, moments intensos viscuts que, tal com permet una fotografia o un vídeo, es poden recuperar per recordar-los i gaudir-los. En el cas d'en Pere, molts estan associats al món del futbol, ja que n'és un autèntic apassionat.

El nen, doncs, podrà recuperar tots aquests moments i els que ell vulgui acostant al dispositiu una petita etiqueta de la mida d'una moneda de 50 cèntims. Aquesta etiqueta NFC és l'encarregada de comunicar-se amb el servidor d'internet on s'ha guardat el so i fer que es reprodueixi.

Una altra funcionalitat que s'ha donat a aquesta aplicació és l'opció de guardar un petit text que el mateix mòbil reprodueix quan s'acosta gràcies al sintetitzador de veu.

La mare del nen, Antònia Graboleda, va fer la proposta al departament d'informàtica del centre, perquè en Pere sempre necessitava algú per “mirar” les fotografies de quan, per exemple, els jugadors de la UE Olot el van obsequiar amb una samarreta. Ara, ho podrà fer ell tot sol.

LES XIFRES

10
anys
té el nen d'Olot invident per al qual s'ha creat la nova aplicació que li permetrà reviure records
3
alumnes
del cicle d'informàtica de l'institut Bosc de la Coma han participat en el projecte

Altres usos de la tecnologia NFC en dispositius

Aquesta cara més humana que els tres alumnes del Bosc de la Coma han donat a la tecnologia NFC pot tenir altres utilitats. Aquesta aplicació, per exemple, es pot instal·lar en un museu per vincular una etiqueta NFC a un quadre i pot reproduir un àudio o text en què s'expliqui tota la informació referent a aquell quadre; també a un supermercat, vinculant una etiqueta a cada tipus de producte, etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona