Societat

Oci

La segona parada del Festival Nomad

Caravana d'alternatives

Els jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, a tocar de la platja, són l'escenari de parades de roba i complements i rulots per fer tastets

L'esdeveniment amplia l'oferta ganxona pel pont de Sant Joan

T robar un aparcament de franc a Sant Feliu de Guíxols podria ser un laberint si no es coneixen alguns dels espais habituals per estacionar el vehicle, a cinc minuts de la platja i del passeig del Mar. Arribats a lloc, als jardins Juli Garreta, s'hi pot dinar recorrent, a peu, les caravanes de menjar. És un dels atractius del Nomad Festival, que des de divendres i fins avui s'ha establert al Baix Empordà.

L'esdeveniment va adreçat a totes les edats. Avui al matí (a dos quarts d'onze) hi haurà taitxí a la platja per gentilesa de l'Espai Ganesha –ahir unes cinquanta persones van fer-hi ioga–, animació infantil amb Els Més Tumacat al migdia (a les dotze) i repàs a la tarda (a les set) dels èxits del teatre musical amb la Coral Cypsella. Ahir a la nit, Two Sistas van fer ballar d'allò més el públic.

‘Slow fashion'

El Nomad Guíxols aplega una vintena de food trucks (caravanes de menjar) i 26 parades. S'hi venen rellotges i fundes de mòbil –en els dos casos, de fusta–, accessoris per a nens, complements com ara bosses i ulleres de sol. “Volem promoure el que es coneix com a slow fashion (moda lenta), és a dir, petits dissenyadors i petites marques que volen aportar coses diferents”, indiquen fonts de l'organització, que tenen la col·laboració de l'Ajuntament.

Són gairebé les tres de la tarda. Dalt de l'escenari ara no toca ningú. Però els visitants aprofiten per agafar forces (després d'haver pres el sol o després d'haver anat a veure l'exposició La il·lusió del Far West a l'Espai Carmen Thyssen?). Es poden degustar panxos, un entrepà noruec (salmó marinat a la planxa amb ruca i salsa de rave), croquetes casolanes de carn d'olla, creps, gelats i talls de fruita. El venedor és dalt de la rulot o la furgoneta.

El de Sant Feliu és la segona edició del Nomad. El primer va ser a Cervera (Segarra) i el tercer i quart seran a Salou (al juliol) i Mont-roig del Camp (Baix Camp), a l'agost, respectivament. El cartell podria incloure Laberint, on nens d'entre 5 i 9 anys han de superar proves per completar l'atracció. “És una intervenció efímera i festiva de l'espai públic”, es pot llegir en l'explicació de la companyia Itinerària. Unes deu mil persones podrien passar pel Nomad durant els tres dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia