Societat

PERE REGULL

DIRECTOR GENERAL DE L'INSTITUT QUÍMIC DE SARRIÀ (IQS)

“Intentem fer el mateix que el MIT”

“Ens preocupa formar integralment la persona, més enllà del coneixement utilitarista”

“Estem desplegant títols i itineraris compartits”

“El grau de farmàcia aporta una oferta formativa diferent”

El vuitè director
Pere Regull Climent (Barcelona, 1960) és doctor enginyer químic, llicenciat en química i MBA. El 2012 es va convertir en el director general de l'Institut Químic de Sarrià (IQS)

A l'Institut Químic de Sarrià estan de celebració. Dijous passat van celebrar els 25 anys de l'IQS School of Management, un referent com a punt de trobada de la ciència i la gestió econòmica.

Com es va rebre fa 25 anys l'aposta de combinar l'enginyeria amb administració i direcció d'empreses (ADE)?
Va ser molt innovador. Jo diria que, probablement, som l'únic centre de les nostres dimensions que vam fer una aposta tan decidida creant una segona facultat, precisament per començar a impartir els estudis d'ADE. L'aposta no era arriscada perquè ja sabíem que molts dels graduats en enginyeria química de l'IQS més endavant feien estudis d'ADE. L'IQS havia començat a impartir, feia uns anys, un diploma en gestió d'empreses industrials perquè els estudiants que acabaven la llicenciatura o l'enginyeria química tinguessin un complement en gestió empresarial. Els professors que es dedicaven a impartir aquest postgrau van començar a impartir els estudis d'ADE. La visió de futur que es tenia era que es poguessin fer títols i itineraris compartits, que és el que hem desplegat, des de fa dos anys.
Quines han estat les principals aportacions que ha fet l'IQS School of Management en aquests 25 anys?
Crear una oferta de management a Barcelona amb les nostres característiques diferenciades: el model pedagògic ignasià en el qual ens preocupa formar integralment la persona, més enllà del coneixement utilitarista; ensenyar de manera que l'estudiant aprengui a fer les coses i estudiar per ell mateix, i oferir uns estudis molt experimentals i pràctics.
Vostès diuen que volen ser un petit MIT (Massachusetts Institute of Technology) a Catalunya.
Tenim una vinculació amb el MIT, hem contractat algun professor que ha estat allà i tenim professors que fan docència al MIT i a l'IQS. A més, tenim vincles amb alguns laboratoris del MIT amb els quals fem recerca compartida. Els nostres estudiants poden anar al MIT o fer recerca allà. Fruit d'aquest coneixement del MIT, hem intentat desenvolupar models similars que allà han tingut èxit, com per exemple la seva escola de negocis, que seria l'equivalent a la nostra escola de management. Nosaltres, amb la nostra dimensió molt més petita que la de Boston, intentem fer el mateix.
Quin perfil tenen els estudiants de l'IQS School of Management?
És divers, però tots tenen interès per l'activitat empresarial. Un 80%, aproximadament, vénen del batxillerat nacional i el 20% de l'internacional. Majoritàriament d'escoles concertades. Comencem a tenir un percentatge creixent d'alumnes que vénen d'estudiar a l'estranger.
Com està funcionant el grau de farmàcia, que va trencar el monopoli de la UB?
Molt bé. Teníem l'avantatge que en els estudis de farmàcia hi ha moltes assignatures de química i teníem els professors i els laboratoris. Estem contents perquè oferim una oferta formativa diferent de l'única que hi havia a Catalunya orientant els estudis de farmàcia cap a dos àmbits: un per treballar en la indústria farmacèutica i un altre en la farmàcia hospitalària. Els graduats de farmàcia dels grans hospitals tenen una interacció constant amb els metges i és una professió que va a més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell