Societat

Ensenyament

El govern espanyol dóna llum verda a les revàlides de l'ESO i el Batxillerat

Des d'Ensenyament i la Secretaria d'Universitats reiteren que mantindran el procediment habitual de les proves

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el reial decret pel qual es regulen les proves d'avaluació finals, les conegudes com a revàlides, de l'ESO i Batxillerat previstes en la Lomqe. Aquestes proves d'avaluació s'implantaran a partir del pròxim curs 2016-17 tant per a l'obtenció del títol de Batxillerat com per l'accés a la universitat. Des del departament d'Ensenyament i la Secretaria d'Universitats han insistit a garantir que mantindran el procediment habitual de les proves.

Fonts de la Secretaria d'Universitats han indicat que les proves d'accés a la universitat estan garantides pel 2017 i “per més endavant”. Així, la Secretaria d'Universitats ha recordat que es manté la decisió del Consell Interuniversitari de Catalunya de garantir el mateix procediment per l'accés a la universitat i, en aquest sentit, ha llançat un missatge de tranquil·litat a les famílies i els estudiants.

Així mateix, fonts del departament d'Ensenyament també han assegurat que mantenen la mateixa posició de continuar amb les proves previstes a la LEC i que no hi ha voluntat de canvis. El departament ha insistit a dir que promou un aprenentatge competencial i, en aquest sentit, ha remarcat que “no pot ser” que hi hagi una revàlida per obtenir un títol obligatori.

El ministeri d'Educació determinarà el marc comú d'aquestes proves d'avaluació finals, amb les característiques, el disseny i els continguts. Els alumnes s'examinaran de les matèries troncals, dues matèries opcionals i una matèria de les específiques, a elegir, en aquests dos últims casos. El reial decret també regula l'accés des de l'FP i resol situacions transitòries per als estudiants de l'actual sistema.

Les comunitats autònomes tindran la potestat per organitzar les avaluacions finals, sent responsables de l'aplicació material de les proves, incloent la seva elaboració, fixació dels tribunals, les dates i llocs per a la seva realització i les reclamacions.

Les proves seran aplicades per professors del sistema públic i els equips directius i el professorat dels centres participaran en la seva realització. La nota final de l'examen es fixarà amb un 70% de la mitjana de les assignatures cursades en el Batxillerat i un 30% de l'avaluació de l'ESO. En el Batxillerat es fixarà amb un 60% de la mitjana de les assignatures cursades i un 40% de l'avaluació.

També s'han fixat les mesures perquè els estudiants amb necessitats educatives especials pugui realitzar la prova, facilitant l'accessibilitat d'aquestes persones tant al títol de Batxillerat com als estudis universitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia