Societat

Municipal

Santa Susanna estrena armariets a la platja per deixar-hi objectes de valor

Són els primers d'aquestes característiques que s'instal·len a la costa catalana

El mòdul té 70 compartiments i funciona amb plaques solars

La platja de Llevant de Santa Susanna va estrenar ahir els primers armariets que s'instal·len al litoral maresmenc i que permeten als banyistes deixar les seves pertinences en un lloc segur. “Es tracta d'oferir un servei més als usuaris perquè hi puguin guardar objectes personals de valor i gaudir amb llibertat de les vacances”, va explicar l'alcalde, Joan Campolier (AiS), que assegura que, amb aquestes característiques, els nous armariets de Santa Susanna són pioners a tota la costa catalana.

La instal·lació, que es troba en un dels principals accessos de la platja, inclou un total de 70 compartiments, que, a més, funcionen a través de plaques solars i estan preparats per resistir actes vandàlics. Amb un preu de tres euros l'hora o de cinc euros si es lloguen durant tot un dia, els banyistes poden fer ús d'aquestes petites caixes fortes per guardar-hi el telèfon, el mòbil, el rellotge, una polsera, la documentació o fins i tot la bossa de mà, i evitar així haver-ho de deixar tot a la vista i haver-ho de vigilar constantment per por de perdre-ho o que algú aprofiti un moment de distracció per emportar-s'ho. “Tot i que les nostres platges són tranquil·les i segures, servirà perquè la gent es pugui banyar d'una manera més relaxada”, diu Campolier.

El responsable de l'empresa instal·ladora, Isgar Bos, admet que la idea de crear aquests mòduls va arribar després de viure en primera persona el robatori d'un telèfon mòbil en una platja. “En aquell moment, vaig trobar a faltar un espai com aquest”, recorda Bos, que confia que el sistema es pugui estendre a altres punts del Maresme. De fet, Campolier va assenyalar que de cara a l'any que ve es podria ampliar el servei amb millores com ara la possibilitat que dins de l'armariet es pugui carregar la bateria dels mòbils o fins i tot aprofitar l'estructura per donar cobertura de Wi-Fi a la platja. A més, tot i que la instal·lació disposa d'una farmaciola que es pot utilitzar en cas d'urgència, l'alcalde considera que també s'hi podria afegir un desfibril·lador fix.

La temporada turística

Durant la presentació dels armariets, l'alcalde de Santa Susanna va confirmar la bona tendència que està experimentant el sector turístic aquesta temporada. Amb una ocupació del 70% en alguns hotels durant el mes de febrer, el percentatge s'ha mantingut fins al maig, quan l'ocupació va pujar fins al 85%, i ha arribat a situar-se entre el 95% i la plena ocupació actualment. Unes dades que es complementen amb uns increments que arriben fins al 7% pel que fa als ingressos que registren els establiments.

LA XIFRA

3
euros
l'hora costa llogar un dels armariets. Si es necessita tot el dia, el preu és de 5 euros.

LA FRASE

És un servei més per donar la màxima qualitat i tranquil·litat als usuaris de les platges
Joan Campolier
alcalde de santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia