Societat

Medi ambient

incendi forestal

Estabilitzat l'incendi de la Pobla de Montornès, que ha afectat unes 225,5 hectàrees

60 vehicles terrestres de Bombers i 7 mitjans aeris continuen treballant en el foc

Els Bombers de la Generalitat han pogut estabilitzar a les 08.24 hores del matí d'aquest dissabte l'incendi forestal de la Pobla de Montornès (Tarragonès), que ha afectat unes 225,5 hectàrees (90% vegetació forestal). 60 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac) continuen treballant en el foc i esperen que la marinada no faci revifar les flames al llarg de la jornada. El cap ha quedat aturat a tocar d'unes vinyes a l'est de Salomó i els Bombers han pogut centrar els seus esforços en les darreres hores a assegurar el flanc dret, a l'oest de la carretera TV-2041 (entre el turó de Puig-roig i els Tres Termes).

La vintena de veïns desallotjats de la urbanització Gavatxa de Bonastre (una desena dels quals han passat la nit al centre cívic del municipi, la resta a casa d'amics i familiars) continuen a l'espera de poder tornar a casa.

Segons les darreres dades del Cos d'Agents Rurals, el perímetre de l'incendi ha englobat fins a 465,7 hectàrees de Bonastre (232,5 ha), la Pobla de Montornès (115,6 ha), Creixell (106,9 ha) i Vespella de Gaià (10,7 ha). D'aquest perímetre provisional, el 73% és arbrat, el 19,98% matollar i el 5,69% conreus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia