Salut

Salut

Revisions a 87 platges per evitar la legionel·la

L'any passat es van fer prop de 700 analítiques per detectar la presència del bacteri

Tècnics de Dipsalut desinfecten les dutxes i els rentapeus

Tècnics de Dipsalut revisen aquest estiu 87 platges dels 21 municipis del litoral de la demarcació i n'analitzen les condicions higièniques de la sorra i dels serveis. Les actuacions, que comencen el mes de juny i s'allarguen fins a finals de setembre, inclouen desinfeccions de totes les dutxes i els rentapeus. El principal objectiu d'aquesta actuació és evitar la proliferació de legionel·la. Després de cada neteja, s'agafen mostres d'aigua de les aixetes i s'analitzen al laboratori per comprovar que la desinfecció ha estat efectiva. Si es detecta el bacteri, es fa una altra esterilització de la dutxa i es repeteixen les analítiques per comprovar que s'ha eradicat definitivament. El 2015 es van fer prop de 700 analítiques de legionel·la. No es va detectar el bacteri en cap de les dutxes i rentapeus revisats. Els tècnics també miren si hi ha fongs dels que produeixen problemes a la pell a les plataformes d'aquests equipaments i, si en troben, recomanen noves pautes de neteja a l'Ajuntament pertinent i, després, es comprova que s'estigui aplicant. L'any passat, no se'n van trobar.

La tercera gran acció del programa de gestió del risc a les platges és la revisió de la sorra. Se'n prenen mostres periòdicament i en diferents punts i s'analitzen. L'estiu passat es van fer més de dues mil anàlisis i només un 1,47% de les mostres estaven contaminades, principalment a causa de restes fecals.

Control de 617 piscines d'ús públic

Una altra de les tasques dels tècnics de Dipsalut és la revisió de les condicions higièniques i arquitectòniques de 617 piscines d'ús públic de 150 municipis de les comarques gironines. Tot i que garantir la salubritat d'aquests equipaments és competència dels ajuntaments, els tècnics de Dipsalut revisen totes les instal·lacions, recomanen mesures correctores allà on cal i comproven la seva aplicació. Miren, per exemple, si els nivells de clor o altres desinfectants o l'acidesa són correctes i si està lliure de bacteris o paràsits. A més, comproven que a la piscina hi hagi socorristes acreditats i que el paviment estigui en bon estat i no sigui relliscós. L'any passat, prop d'un 75% de les piscines avaluades estaven en bon estat de salubritat i no presentaven deficiències remarcables. Quant a la resta, els errprs estaven relacionats amb l'acreditació dels socorristes i la dosificació del clor, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt