Societat

patrimoni

L'antiga escola rural d'Arròs torna a obrir com a museu escolar

L'escola va tancar fa més de quaranta anys i ara l'Arxiu General d'Aran l'ha reobert i l'ha convertit en un espai que es pot visitar com a museu

L'entitat municipal descentralitzada d'Arròs i Vila ha convertit l'antiga escola del poble en el Petit Museu de l'Escola. Al municipi hi havia dues escoles fins al curs escolar 1974/1975. Una era a la Casa del Senyor d'Arròs, actual seu de l'Arxiu General d'Aran, i la segona, en un edifici particular del poble de Vila. Aquell curs va ser l'últim. Mantenir les dues escoles rurals semblava poc pràctic per a l'administració i es va decidir tancar-les i enviar els nens a l'escola de Vielha.

El mobiliari i el material de l'escola van quedar emmagatzemats, sense ús. Amb els anys, la Casa del Senyor d'Arròs es va convertir en la seu de l'Arxiu General d'Aran, i ara han decidit que aquelles peces es puguin visitar i reprodueixin com era l'escola just en el moment en què va tancar fa quaranta anys.

S'hi han col·locat els vells pupitres, la pissarra, els mapes a les parets i les llibretes i el material escola que hi havia en el seu dia. Per visitar-la cal adreçar-se a la seu de l'Arxiu General d'Aran, a Arròs, o a través del telèfon 973 64 25 69.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia