Societat

Oci

Catalunya, en un torneig mundial de Scrabble

És el primer cop que se celebra un campionat internacional que inclou el català

La federació catalana organitza durant l'any un torneig escolar arreu dels Països Catalans

El Grand Palais de Lilla bategarà durant tot aquest cap de setmana en català. La Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC) es desplaçarà avui fins a la ciutat francesa per assistir a un campionat internacional d'aquest joc de taula, que, per primer cop, organitza també un torneig en català.

Així, la federació catalana, que té el suport de la Plataforma per la Llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) i la Generalitat, es vestirà durant dos dies amb l'equipament propi d'una selecció i disputarà les partides al mateix nivell que formacions vingudes d'arreu d'Europa, entre les quals Espanya, Alemanya i França.

Malgrat el caràcter internacional de l'esdeveniment, les partides es disputen entre els parlants d'una mateixa llengua, un fet que evita que es creuin els diferents països.

Per a Francesc Gallen, membre de la junta de la FISC, el campionat és una oportunitat per “donar a conèixer l'idioma” al costat “d'altres països” i és per això que han animat les comunitats catalanes de França a participar en aquesta festa de la llengua.

Quan tornin a Catalunya, però, la tasca de la federació no s'aturarà. I és que la FISC també organitza anualment un torneig a escoles d'arreu dels Països Catalans. Per Gallen, l'Scrabble “és una gran eina d'integració” que permet als més petits “aprendre a estimar la llengua”, i la vicepresidenta de la federació, Cristina Bassons, al seu torn, indica que el joc també ajuda a “trencar el tabú de la dificultat del català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia