Societat

L'ocupació turística recupera les xifres d'abans de la crisi

El Patronat de Turisme confirma les bones sensacions del sector i augura un increment del 10% en l'ocupació d'aquest estiu

Iguala les xifres de la millor temporada d'abans de la crisi, la 2006/07

Les bones sensacions del sector es confirmen. La demarcació de Lleida ha tancat el mes d'agost amb el 10% més d'ocupació turística que l'any passat. Segons ha explicat a l'agència ACN el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, aquest increment ha estat superior al que havien previst abans del començament de la temporada, que havien fixat en el 6%. A falta de tenir les dades definitives es calcula que a les comarques de la plana i el Pirineu aquest mes d'agost s'ha registrat entre el 85% i el 90% d'ocupació, malgrat que en alguns establiments s'ha arribat a penjar el cartell de complet més d'un cop, sobretot durant la primera quinzena del mes.

Aquestes dades igualen les de la millor temporada turística que hi va haver abans de la crisi econòmica, que va ser la 2006/07.

Juli Alegre atribueix aquesta bona temporada, principalment, al fet que hi ha hagut una bona climatologia que ''ha respectat'' els visitants, sense períodes de pluja o baixa temperatura, que frenen a l'hora de fer activitats a l'aire lliure. Així mateix, Alegre també atribueix les bones dades registrades al fet que ''les campanyes promocionals han donat el seu resultat, així com també les inversions dels empresaris en allotjaments i activitat'', sobretot aquells que han apostat per les noves tecnologies, com les xarxes socials, per afavorir la comercialització dels seus productes.

Les falles, pol d'atracció

Una d'aquestes novetats en l'oferta d'atractius turístics han estat les falles del Pirineu, reconegudes recentment per la Unesco, que van començar abans de Sant Joan i es van allargar fins a mitjan juliol i que han permès d'augmentar l'ocupació turística als municipis on se'n celebren. Alegre també s'ha referit a esdeveniments com el Tour de França, que va passar per la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, i d'altres com la cursa Matxicots de Rialp, que tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de setembre i que ja té vora el 20% més d'inscripcions que l'any passat.

Així, doncs, amb unes dades provisionals que estableixen l'ocupació de l'agost entre el 85% i el 90% i la del juliol en el 60%, molts establiments, ha explicat el director del Patronat de Turisme de Lleida, han penjat el cartell de complet diversos cops durant el mes d'agost.

LA XIFRA

85-90%
és l'ocupació
que hi haurà hagut el mes d'agost, segons les dades provisionals del patronat.

LA FRASE

Ens hem situat en unes xifres d'ocupació que igualen la millor temporada d'abans de la crisi
Juli Alegre
director del patronat de turisme de lleida

Els estrangers ja són el 18%

A poc a poc el turisme de les terres de Ponent i del Pirineu es va obrint al mercat estranger. Segons les dades del Patronat de Turisme de Lleida, el gros del turisme de Lleida continua sent català i de l'Estat espanyol, tot i que l'internacional ja s'ha situat al voltant del 18%. Aquesta xifra representa, segons Juli Alegre, un ritme de creixement accentuat que ''denota el gran acolliment en els mercats internacionals on Lleida a poc a poc es posiciona, sobretot en el francès''.

Finalment, i respecte a les destinacions dels visitants, tot i que el Pirineu i la seva oferta d'allotjament i d'activitats de natura i aventura s'emporten, com és tradicional, els registres més alts, les terres del pla de Lleida s'han fet un lloc important amb dades com el 55% més d'atencions a l'oficina de turisme de Lleida ciutat i un increment del 66% del nombre de visitants a la Seu Vella respecte a les xifres registrades durant el mes de juliol de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia