Medi ambient

L'ACA i els Agents Rurals controlen la navegació a la desembocadura del Fluvià

Han iniciat inspeccions conjuntes amb una llanxa a la zona de la bocana del riu

Controlen que les embarcacions disposin de la declaració responsable

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat controls marítims del trànsit navegant a la zona de la desembocadura del Fluvià. Les inspeccions en aquest sector ja existien però es feien des de terra, als amarradors i punts de sortida o arribada d'embarcacions. Ara també es faran des d'una llanxa i de manera conjunta amb altres cossos de vigilància com ara el Seprona (servei de protecció de la natura de la Guàrdia Civil), i per primer cop també se'n va fer un el 4 de setembre amb els Agents Rurals. En aquests casos d'actuació conjunta, cada cos controla les seves àrees: l'ACA comprova que les embarcacions disposin de la documentació exigida per navegar i els Agents Rurals vetllen, per exemple, per les llicències de pesca.

En el decurs d'aquest primer control en llanxa de l'ACA i els Agents Rurals, es van fer nou inspeccions i es van posar dues denúncies a embarcacions que no disposaven dels permisos pertinents.

En aquest espai navegable entre la bocana del riu Fluvià i la zona del Club Nàutic de Sant Pere Pescador, s'hi concentra durant els mesos d'estiu un important trànsit d'embarcacions amb la presència de càmpings, serveis de lloguer de caiac o surf, clubs nàutics i usuaris d'embarcacions particulars.

L'ACA és qui té competència en aquest sector pel que fa al trànsit de navegació. En rius, com el Fluvià, i embassaments, qualsevol usuari d'embarcació de motor o d'una llargada superior a 2,5 m cal que disposi d'una declaració responsable de navegació, presentada i validada per l'ACA. En l'últim any, l'ACA va validar en aquest sector del Fluvià 1.170 declaracions. La xifra no significa que es concentri aquesta quantitat d'embarcacions en un mateix moment, ja que un usuari que utilitza la seva embarcació només uns dies a l'any també ha de ser titular d'aquesta declaració. Els càmpings situats a la zona acostumen a sol·licitar de manera agrupada les declaracions de responsabilitat per als seus clients que disposen d'embarcacions.

Segons fonts de l'ACA, les inspeccions efectuades aquest estiu a la desembocadura del Fluvià han posat en evidència que un nombre cada vegada més important d'usuaris d'embarcacions ja està al cas de la reglamentació en vigor i disposa de la declaració pertinent. En tot cas, del parell de controls amb llanxa que s'han fet aquest estiu a tall de prova, es preveu passar l'estiu que ve a uns vuit o deu, a més dels controls des de terra que continuarà fent l'ACA.

LA XIFRA

1.170
declaracions
ha validat l'ACA en l'últim any per a usuaris d'embarcacions a la part baixa del Fluvià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia