Infraestructures i serveis

mobilitat

peatges

Rebuig del territori a una autopista C-32 que no sigui gratuïta per als maresmencs

L'anunci del conseller d'estudiar noves formes de pagament a partir del 2021 encén els ànims

La societat civil exigeix resposta als polítics de la comarca

El 2021, quan acabi la concessió de l'autopista C-32 al pas pel Maresme, els ciutadans del territori no volen pagar res més, es digui aportació, abonament o eurovinyeta. L'anunci del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, sobre “un nou model de gestió de la mobilitat” quan la via ràpida retorni a les mans de la Generalitat ha fet disparar les alarmes a la plataforma ciutadana Preservem el Maresme i ha enutjat el Consell Comarcal. Rull va parlar en la visita a Mataró divendres passat de superar les barreres tradicionals i buscar sistemes que funcionen ja a Europa i que són més equitatius i equilibrats. Equitatius i equilibrats, però de pagament.

El portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban, lamenta les paraules de Rull que confirmen el que sempre ha denunciat la plataforma, “la intenció del govern de torn de mantenir el pagament de la C-32 per sempre més amb l'excusa que sigui”. Esteban, que no amaga ni la decepció ni el cansament després d'anys de lluita per millorar la mobilitat a la comarca, acusa els polítics, començant pels del Maresme, d'haver-se “acomodat” i de “deixar passar el temps perquè res no es mogui”. “És indignant que després d'haver estat pagant una autopista des del 1969 ara ens vulguin fer empassar una proposta que no sigui la gratuïtat. L'única que acceptem”, assenyala, i recorda que la comissió de mobilitat del Maresme “fa set mesos que no es reuneix”. “Això demostra el que interessa als polítics de la comarca”, assenyala Esteban. Des del Consell Comarcal, el president, Miquel Àngel Martínez (PDC), reitera que la gratuïtat de la C-32 per als maresmencs “és un dret al qual no renunciarem”. Martínez avança que la comissió “es reunirà en breu” per tractar les noves informacions.

LES FRASES

La intenció del govern de torn és mantenir el pagament de la C-32 amb l'excusa que sigui
Antoni Esteban
portaveu de la plataforma preservem el maresme
La gratuïtat de la C-32 per als maresmencs és un dret al qual no renunciarem
Miquel À. Martínez (PDC)
president del consell comarcal del maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia